За пројекте санације депонија обезбеђено 100 милиона динара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За пројекте санације депонија обезбеђено 100 милиона динара
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
12.11.2018 | 0 коментар(а)



Министарство заштите животне средине обезбедило је 100 милиона динара за суфинансирање израде и реализације пројеката санације

депонија на локалу, пише на сајту ресорног министарства.

Како се наводи у објављеном конкурсу, средства се додељују из Зеленог фонда у 2018. години и намењана су за подршку пројектима и другим активностима за унапређење заштите животне средине у области управљања отпадом.

Право на подношење захтева за доделу средстава на конкурс имају све јединице локалне самоуправе у Србији, а рок за конкурисање је 24. новембар.

"Средства за изабране пројекте се утврђују у току процеса процене пројекта у распону у висини од 10 до 80 процената оправданих трошкова", наводи се у конкурсној документацији.

Јединица локалне самоуправе остварује право на новац из Зеленог фонда уколико најкасније до 30. септембра 2019. године реализује пројекат, уколико им нису додељена средства за исте намене из буџета Републике, буџета аутономне покрајине, односно јединице локалне самоуправе, осим у случају суфинансирања истог пројекта.

Такође, услов да локалне самоуправе остваре право на суфинасирање пројеката је и да су измириле све доспеле обавезе по основу јавних прихода.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deponija projekti sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.866.643 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)