Општинска смотра рецитатора под геслом „Песниче народа мог” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Општинска смотра рецитатора под геслом „Песниче народа мог”
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
13.04.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Општинска смотра рецитатора, ученика основних и средњих школа општине Ивањица

одржаће се  16. априла у  Дому културе у 12 часова.

Одлука организатора је да се ове године 52. Смотра рецитатора Србије ,,Песниче народа мог’’ одржи,  у ОНЛАЈН формату на свим нивоима такмичења.

То значи да такмичари неће наступати „уживо”, већ ће организаторима бити достављани снимци њиховог наступа. Жири на свим нивоима такмичења заседаће „,уживо”’, а снимци ће им бити емитовани у континуитету за сваку категорију посебно, као што је то случај и у нормалним околностима.

Организатор Општинске смотре рецитатора  је Дом културе Ивањица а према пропизицијама такмичења, ученик –рецитатор говори једну песму по сопственом избору. Жири који је састављен од професора српског језика  оцењиваће:

- избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуацију и дикцију

- природност, изражајност и сугестивност рецитовања

- остваривање мисаоно емотивних садржаја песме.

На такмичењу ће се бирати десет најбољих рецитатора који ће Ивањицу представљати на Окружној смотри у Горњем Милановцу, 24.априла 2021. године.

Републичка Смотра рецитатора одржаће се према календару такмичења и смотри за школску 2020/2021. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 14. и 15. маја у Ваљеву.

Циљеви  смотре рецитатора су  развијање код деце осећања за основне етичке  и естетичке норме које садржи поезија, култивисање говорног израза, што сугестивније исказивање мисли и осећања песника, популарисање поезије и ширење круга рецитатора и љубитеља поезије.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica dom kulture recitatori smotra

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.333.175 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)