Студенти великог срца из Ужица ни ове године нису заборавили угрожене малишане 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Студенти великог срца из Ужица ни ове године нису заборавили угрожене малишане
Trenutno na sajtu: 260       |       Podeli:
13.12.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Велико срце у грудима студената Педагошког факултета из Ужица куца и ове године. Нису заборавили малишане који због ситуације у којој се налазе,
Већ четврти пут УСПЕФ организује акцију „Буди и ти нечији Деда Мраз“ , фото: РИНА

неће добити свој новогодишњи пакетић и одлучили су да управо они буду ти који ће им улепшати предстојеће дане, пише агенција РИНА. 

Већ четврти пут УСПЕФ организује акцију „Буди и ти нечији Деда Мраз“ у оквиру које се прикупљају слаткиши од којих се праве поклони за ужичку децу слабијег материјалног статуса, децу са сметњама у развоју, децу која празнике проводе у болници и децу на Космету.

„У вртићима, школама и маркетима постављене су корпе у којима се скупљају слаткиши, а онда их дарујемо деци. Оно што нас радује јесте велики одазив наших суграђана, тако да ћемо и ове године обрадовати на стотине малишана. У акцију су се укључила и предузећа из Ужица, што нам доста значи. Прошле године успели смо да направимо преко 400 пакетића, а очекујемо да ће сад број бити још већи“, рекла је за РИНУ, Анђелија Јовановић председник Удружења студената Педагошког факултета у Ужицу.

У склопу акције организован је хуманитарни базар на Тргу партизана у Ужицу, тако да ће и на овај начин сви грађани моћи да учествују  и буду хумани. На продају су понућени украси, честитке и мајице, а за узврат није чак потребно дати новац, већ могу проћи и – слаткиши.

Хуманитарни базар у Ужицу, фото: РИНА

„Услед тешке епидемиолошке ситуцаије, морали смо да откажемо поједине манифестације и организујемо само базар на отвореном, али одзив је и поред отежаних околности ипак задовољавајући. Школовали смо се да бринемо о деци, стога не бирамо начине да то спроведемо и у пракси. Њихов осмех нема цену и зато улажемо велике напоре у ову акцију“, рекла је Анђелија.

Традиција је да малишанима  новогодишње пакетиће подели Деда Мраз и то је круна ове акције, ипак због тренутне ситуације у Ужицу, студенти још увек разматрају како ће организовати овогодишњи сусрет -  да са једне стране обрадују децу, али и не угрозе ничије здравље.

ГЗС/ РИНА

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Uzice bazar deca pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.795.323 посета
Тренутно на сајту: 261 посетилац(a)