Пензионери данас подижу 100 евра у Поштанској штедионици и свим поштама 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пензионери данас подижу 100 евра у Поштанској штедионици и свим поштама
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
16.05.2020 | 0 коментар(а)



Почела је исплата једнократне новчане помоћи од 100 евра за око 950.000 пензионера,
Фото: ГЗС

односно за оне који имају текући рачун у "Банци Поштанска штедионица" и онима који пензију примају на кућну адресу, односно којима је отворен наменски рачун у тој банци, рекао је министар финансија Синиша Мали. Све експозитуре данас раде до 18 часова.

Једнократна помоћ за око 100.000 пензионера, исплаћена је јуче, од када и могу да располажу новцем.

„Данас, у филијалама Поштанске штедионице пензионери могу да подигну својих 100 евра једнократне помоћи, односно у динарској противредности, реч је о 11.759,40 динара, коју им је уплатила држава", прецизирао је министар финансија Синиша Мали.

Саопштио је да ће све експозитуре банке данас радити са измењеним, продуженим радним временом од 8 до 18 часова.

Наводи да је онима, који пензију примају на кућну адресу, односно који немају текући рачун у Банци, „Банка Поштанска штедионица" отворила посебан наменски рачун за уплату једнократне помоћи. Додаје, да ће новац моћи да подигну у свих 185 експозитура те банке, као и на шалтерима пошта.

Мали је прецизирао да на кућну адресу пензије прима укупно 305.200 пензионера.

„Реч је, дакле, када се узму у обзир обе групе пензионера, о укупно 950.000 најстаријих, који ће примити једнократну подршку на овај начин. У данима неизвесности, желимо да пружимо додатну сигурност нашим пензионерима. Надам се да ће они овај новац искористити за оно што им је најпотребније", навео је министар и поручио да је брига о најстаријим суграђанима приоритет државе.

Министар је подсетио и да је држава показала своју социјалну одговорност и у кризи која је већ за нама јер је сачувала животе и здравље најстаријих суграђана путем одговорних мера које је предузела.

„Знам да им није било лако у протекла два месеца. Али они су показали истрајност а својим понашањем показали су да имају поверење у државу и оне који је воде", нагласио је министар.

Мали је подсетио да су пензионери почетком априла добили и једнократни додатак од 4.000 динара, заједно са пуним износом пензије за месец март.

„Заједно са овом исплатом од сто евра, то је значајна подршка кућном буџету, у времену кризе. Желим да напоменем и да се ми ту нећемо зауставити. Пуним темпом покрећемо економију и моја су очекивања да пензије порасту и следеће године", казао је министар уз назнаку да све зависи од нас, од нашег труда и рада.

Прецизирао је и да ће једнократна помоћ у наредним данима бити исплаћена и другим пензионерима који имају отворене текуће рачуне у пословним банкама.

 

ГЗС/РТС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


isplata 100 evra penzionerima

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.120 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)