Очекује се више новозаражених у наредном периоду, апел на поштовање мера 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Очекује се више новозаражених у наредном периоду, апел на поштовање мера
Trenutno na sajtu: 786       |       Podeli:
22.02.2021 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 436.640 особа, а забележено је 4.337 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку,још 16 пацијената преминула су од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 2.518 особа, од 10.266 тестираних.
У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 3.569 хоспитализованих пацијената, док се 151 особа налази на респираторима.

Вакцина британско-шведског произвођача "Астра-Зенека" стигла је у Србију, а први контингент од 150.000 доза на аеродрому је дочекао председник Србије Александар Вучић

Премијерка Ана Брнабић истакла је да је Србија постигла успех у масовној имунизацији становништва и набавци више врста вакцина, али да то никако не значи крај борбе са епидемијом.

У објави на Твитеру Брнабићева је истовремено апеловала на све грађане да остану одговорни и поштују мере, и подсетила да прва доза вакцине не штити од вируса.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да мора бити заустављен прилив оболелих од коронавируса у болнице, јер су лекари и медицинско особље исцрпљени.

Кон је рекао да пораст броја новозаражених коронавирусом не може бити тако велики као раније, јер је колективни имунитет на нивоу који то неће омогућити, али да ћемо имати пораст који ће трајати још неко време.

 

 

 

ГЗС / Танјуг/ РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.726 посета
Тренутно на сајту: 786 посетилац(a)