Скандал - Полицајци дојављаују страним држављанима податке о грађанима Чачка 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Скандал - Полицајци дојављаују страним држављанима податке о грађанима Чачка
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
21.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Звучи невероватно, али према тврдњама Жељка Дамановића – Гериле,
Фото: ГЗС

држављанина Холаније који већ годинама узнемирава Чачане на разне начине, поједини саобраћајни полицајци дојављују податке овом страном држављанину који живи у Емену, у Холандији.

Он је то у више наврата поновио у јавној вибер групи, а као доказ навео неколико прекршаја који су грађани Чачка начинили на улицама.

Тако на пример неко од саобраћајаца му је дојавио, да је неко од познатијих грађана Чачка, уместо 60, возио 68 км старом пругом ка Коњевићима, због чега му је написана прекршајна пријава. Полицајци су правилно поступили када је прекршај у питању, али није ни мало у реду нити по закону да податке из службене белешке достављају другим лицима поготову страним држављанима!?

Није искључено да се већ догодило да неки поверљиви подаци , као сто су матични број или број личне карте, нађу се у рукама таквих типова као што је Жељко Дамановић који је безброј пута чинио кривична дела на подручју Србије.

На све ово Министарство полиције не може остати немо, и мора реаговати.

Глас Западне Србије данас је доставио питања Министарству у којима тражи да се провери ко су ти полицајци и са којим намерама достављају податке разним сумњивим типовима који живе у Србији, а поготову онима ван ње.

Иначе Жељко Дамановић није српски држављанин, иако носи српско име и презиме, а чачанској јавности постао је познат тако што дуги низ година малтретира чачане, заједно са још неколицином екстрема који су му блиски по ставовима. Својевремено је вршио дојаве да је подметнута бомба у средњој чачанској школи и згради Градске управе. Последњи пут пред органима реда пребегао је из Србије у Републику Српску а за њим је расписивана и потерница.

Са друге стране поставља се и питање, да ли је нормлано да полицајци који раде у дружавној служби Србије достављају странцима такве податке, и да ли их за то плаћају грађани ове државе.

Нема сумње да ресорно министарство и држава мора спрећити овакве злоупотребе својих службеника а такви који се баве дотурањем података о грађанима сопствене државе није место у служби.

 

 

Глас Западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policija prestup dojava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.433 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)