Нове идеје и подршка пољопривредницима 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Нове идеје и подршка пољопривредницима
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
21.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Прва конференција у организацији новинара за пољопривреду „Агропрес“ и општине Горњи Милановац,

одржана је у великој Сали СО. Овом приликом присутнима су се обратили Дејан Ковачевић, председник општине, Милка Недељковић, шеф канцеларије за пољопривреду у Горњем Милановцу, затим Младен Минић, председник Удружења „Млади пољопривредници“, Александар Драгојловић испред компаније Дунав осигурање и Горан Ђаковић, одговорни уредник часописа „Агробизнис“.

Обраћајући се присутним пољопривредницима, Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац истакао је да локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за развој ове гране и да је у 2020. години из буџета општине издвојено 55 милиона динара, што је за 10 одсто више у односу на предходну годину.

Милка Недељковић, шеф канцеларије за пољопривреду која је основана пре четири године, каже да је милановачка општина једна од ретких у Србији која издваја овако високе износе за подстицај развоју пољопривреде.

У априлу прошле године основану прво Удружење младих пољопривредника у Србији, са центром у Јагодини, а обраћају им се млади пољопривредници из целе Србије. На данашњој Конференцији доста се говорило и о заштити пољопривредних добара и стоке кроз осигурање. Иначе, у пракси, осигурање пољопривредне производње у Горњем Милановцу изгледа овако, уколико је премија 10.000 динара држава враћа 70%, општина  додатних 10, тако да свега 20% премије плаћа осигураник.

Из Удружења новинара за пољопривреду Агропресс кажу да су веома задовољни данашњим одзивом пољопривредних произвођача.

 

ГЗС/ ГМ Пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC PODRSKA POLJOPRIVREDNICIMA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.139.234 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)