Почели радови на уклањању дивљих депонија на језеру Врутци код Ужица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почели радови на уклањању дивљих депонија на језеру Врутци код Ужица
Trenutno na sajtu: 589       |       Podeli:
25.09.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - На само 25 километара од Ужица, нетакнути туристички бисер језеру на западу земље Врутци ,
Почели радови на уклањању дивљих депонија на језеру Врутци, Фото:РИНА

због немара грађања последњих година постала још један пример немара наших грађана, јер све оне који се упуте ка овој оази у близини манастира Рујан дочекаће ружан призор гомиле отпада. У складу са пројектом “Уклањање дивљих депонија и плутајућег отпада у сливу акумулације Врутци у граду Ужицу”, ових дана почели су радови на уклањању отпада на неколико локација, преноси агенција РИНА.

 


Град Ужице у току јуна месеца аплицирао на конкурс Министарства заштите животне средине за доделу средстава за пројекте превенције нелегалног одлагања отпада и његовог уклањања. За уклањање дивљих депонија у сливном подручју акумулације Врутци одобрено је 1,2 милиона динара, а град пројекат кофинансира са 300 хиљада динара.


„На локацији Каменолом чисти се једна од пет мапираних локација на којима су тренутно дивље депоније. Након чишћења наставља се друга активност пројекта, која подразумева континуирано сакупљање отпада са овог сливног подручја до децембра месеца. Ми ћемо свакако наставити са мапирањем и уклањањем дивљих депонија на подручју града. Покушаћемо да где год је то могуће обезбедимо недостајућу комуналну опрему, како би се успоставио што бољи систем управљања отпадом у руралном подручју и спречило његово нелегално одлагање", казао је Александар Тасић координатор пројекта.


Започете активности у сливу језера Врутци биће како је најављено завршене до краја овог месеца.

РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Počeli radovi na čišćenju jezera Vrutci uklanjanje divlje deponije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.288 посета
Тренутно на сајту: 590 посетилац(a)