НТП Чачак добија пола милиона швајцарских франака 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
НТП Чачак добија пола милиона швајцарских франака
Trenutno na sajtu: 251       |       Podeli:
24.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Швајцарска влада у наредне четири године донираће 3,75 милиона швајцарских франака за подршку даљем развоју иновација
Фото: РИНА

и ширење мреже научно – технолошких паркова у Србији. У оквиру реализцаије тог пројкета, градоначелник Чачка, Милун Тодоровић потписао је са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем, уговор за развој НТП Чачак кроз пројекат „Технопарк Србија 2 – подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”.

 

„Циљ уговара је подстицање извоза технолошких паркова кроз који ће Швајцарска организација СЕКО финансирати развој и промоцију пословног модела НТП Чачак, подизање капацитета НТП Чачак за подршку компанијама у извозу, развој и имплементација шеме ПРЕ-СЕЕД финансирања. СЕКО ће у наш град уложити 490.000 швајцарских франака кроз консултације, менторство, обуке и ПРЕ-СЕЕД финансирање, кроз НТП Београд.”, изјавио је Тодоровић.

 

Посебно је значајно што ће кроз пројекат бити обезбеђен почетни капитала за подршку стартаповима у раној фази развоја. Кроз ову шему, предвиђена је подршка у износу од 10.000-15.000 швајцарских франак за 15 стартапова на територији Чачка. Носилац пројекта за пренос знања и искуства је Научно технолошки парк Београд који је до сада заживео у пуном капацитету.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pola miliona Cacak Naucno tehnoloski park

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.582 посета
Тренутно на сајту: 252 посетилац(a)