Компанија Huawei и Факултет техничких наука у Чачку потписали споразум о сарадњи 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Компанија Huawei и Факултет техничких наука у Чачку потписали споразум о сарадњи
Trenutno na sajtu: 285       |       Podeli:
17.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Компанија Huawie и Tehologies, у циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале

у ИЦТ области, потписала је споразум о сарадњи са Факултетом техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу.
Поред тога, потписани су и споразуми о сарадњи са техничким факултетом из Новог Сада и Криминалистичко-полицијским универзитетом.
Компанија Хуаwеи донирала је и Електротехничком факултету у Београду нову савремену бежичну технологију у вредности од готово 100 хиљада евра, док је Електронски факултет у Нишу добио нову техничку опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра.

Директор компаније Huawei у Србији, Chen Chen, уручио је донације и потписао споразуме о сарадњи у присуству првог потпредседника Владе и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића и истакао да је Хуаwеи посвећен улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

„Пандемија је отежала рад свих образовних установа у Србији и суочила како професоре, тако и студенте, са новим изазовима онлине наставе. Верујемо да ће ове донације у виду техничке опреме и бежичне технологије олакшати њихов рад у наредном периоду. Поносни смо и на потписане споразуме о сарадњи који ће допринети размени знања стручњака из области вештачке технологије, али и омогућити реализовање нових сјајних пројеката који су пред нама. Надамо се да ћемо на овај начин побољшати дигиталне вештине младих и подстаћи их да пронађу страст према науци и спремност да је истражују. Компанија Хуаwеи усмерена је на неговање ИЦТ талената, а све у циљу да ојачамо разумевање и интересовање за ову индустрију и да на тај начин младе охрабримо да постану део дигиталног света", истакао је господин Chen Chen и додао да је образовање, које је данас уско повезано са коришћењем најмодернијих технологија, најважнији ресурс за будућност.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, истакао је значај потписаних споразума о сарадњи и уговора о донацији.

Пре свега, желим да изразим задовољство што су данас потписани овако важни споразуми који ће унапредити систем високог образовања у Србији. Захваљујући овој донацији компаније Хуаwеи Тецхнологиес, која ће дати вредну опрему Електротехничком факултету у Београду и Електронском факултету у Нишу, студенти ће моћи да унапреде квалитет учења, а професори ће имати боље услове за рад. Такође, веома су важни и споразуми који ће допринети размени знања и унапредити рад на заједничким пројектима, кроз побољшање дигиталних компетенција младих.
Заједнички циљ свих нас је да улажемо у побољшање квалитета високог образовања, како би студенти након завршетка студија били спремнији за тржиште рада. Захвални смо компанији Хуаwеи која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе ових факултета и одлучила да донира ову вредну опрему. Повезивање и сарадња науке и образовања са привредом су од изузетног значаја", истакао је Ружић.

Проф. др Данијела Милошевић, деканка Факултета техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу подсетила је на важност потписаног споразума.

"Желим да се захвалим испред Факултета техничких наука у Чачку компанији Хуаwеи што је препознала потенцијал нашег факултета. Квалитетну сарадњу, коју смо започели у претходном семестру, наставили смо потписивањем овог споразума. Са неколико својих инструктора ИЦТ Хуаwеи академије, имплементирали смо материјале које је компанија несебично поделила са нашим факултетом. Наши студенти су задовољни јер су стекли практично искуство примене вештачке интелигенције у развојном простору захваљујући компанији Хуаwеи", истакла је професорка Милошевић.

У свом досадашњем раду, компанија Хуаwеи континуирано је посвећена улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-кокомуникационих технологија кроз разне пројекте, попут "1.000 снова" и "Seeds for the future”је унапређење дигиталних вештина младих како би постали део савремног дигиталног окружења, али и изградња екосистема информационо-комуникационих технологија уз подршку и сарадњу са свим заинтересованим странама. Пројекти имају за циљ да обезбеде дугорочну и одрживу платформу за младе у региону и подстакну их да раде на ИЦТ сектору, помажући својим земљама да граде интелигентно друштво у регион.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Komapnija Huawei i tehnicki fakultet Cacak potpisali ugovor o saradnji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.136 посета
Тренутно на сајту: 286 посетилац(a)