Најјефтиније грејање на дрва и гас 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Најјефтиније грејање на дрва и гас
Trenutno na sajtu: 1353       |       Podeli:
06.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Због прошле зиме која је била дуга и хладна, већа је потражња на стовариштима угља и дрва, а цене су непромењене.

„Цена метарске облице букве и цера кошта 4.800 динара, док је цена иструганих и исцепаних дрва 5.300 динара. Грејање на дрва је исплативо“, каже Милан Боришић са стоваришта дрва „Милошевић МБ“ Чачак.

Фото: Глас западне Србије

Власник стоваришта угља „Темпо БП“ Чачак, Драган Ружичић, каже за Глас западне Србије да је цена пљеваљског угља 12.600, док сиров колубарац кошта 7.800 динара.

„Малопродајна цена угља није мењана пет година, због тога је исплативо грејање на ово чврсто гориво“, нагласио је Ружичић.

Фото: Глас западне Србије

Рачуница Агенције за енергетику показује да је грејање на дрва и природни гас најјефтиније, док струја може да буде повољан, али и скуп начин грејања.

„Струја може бити најскупљи начин грејања у случају да се користи у котловима и грејалицама за директно грејање. Цена тада износи 128.000 динара. Струја може бити повољна уколико се користи за термоакумулационе пећи, које се пуне само ноћу и тада би цена за сезону била око 48.000 динара“, рекао је Аца Вучковић из Агенције за енергетику.

Од 1. октобра рачуни за струју биће увећани за два одсто, што је у просеку 68 динара по домаћинству.

Јефтинијем и ефикаснијем грејању свакако доприноси избор пећи и горива са већом енергетском ефикасношћу као и добра изолација стамбеног објекта.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.992.664 посета
Тренутно на сајту: 1353 посетилац(a)