Горњомилановачки већници усвојили Предлог Одлуке о буџету за 2023. годину 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Горњомилановачки већници усвојили Предлог Одлуке о буџету за 2023. годину
Trenutno na sajtu: 495       |       Podeli:
09.12.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Горњомилановачки већници усвојили су на данашњој седници нацрт и предлог Одлуке о буџету за наредну годину који ће износити 2.103,780,000 динара.

Према речима председника Ковачевића, ово је развојни буџет за Општину Горњи Милановац, с обзиром на то да су највећа средства одвојена за капиталне инвестиције као што су изградња затвореног базена и нове зграде ПУ Сунце која ће се налазити код постојећег објекта број 3 у Невадама и која ће примити 250 малишана.

Овај износ буџета, који је, иначе, највећи до сада, даје нам могућност да на прави начин изнесемо све инвестиције у наредне три године. Ми смо расписали набавке за изградњу затвореног базена, који би требало да буде завршен у року од 13 месеци, а да општински буџет кроз три године исплати све своје обавезе према извођачу радова. По истом принципу ћемо расписати и набавку за изградњу вртића, с тим што очекујем да ћемо део средстава добити и од ресорног Министарства. Следећи корак нам је захтевање проширења кадровског плана како бисмо имали довољно васпитача и помоћног особља за тај нови објекат – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Такође, на данашњој седници размотрена је и одлука Надзорног одбора ЈП „Рзав“ о утврђивању цене воде за 2023. годину, где је на Координационом телу донет закључак да се Јавном предузећу „Рзав“ од 1. јануара дозволи подизање цене према јавним комуналним предузећима. Цене ће бити увећане за непуна два динара, односно за 16,5 посто.

На данас одржаној седници општинског већа већници су разматрали 17 тачака дневног реда.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.307.111 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)