Кромпир добро поднео сушу, у Тополи плодови достигли један килограм 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Кромпир добро поднео сушу, у Тополи плодови достигли један килограм
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
03.08.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Ране сорте кромпира полако се пласирају на тржиште. Иако је иза нас сушно пролеће и лето ово поврће је родило солидно а плодови су достигли и по један килограм.

„Прошле и ове године смо засејали кромпир, на површини од око 20 ари, сорте аризона и ривијера. Нисмо хтели већу површину јер смо стрепели како ће родити и каква ће цена бити. Међутим, кромпир се обзиром на сушу изборио добро, задовољни смо приносом а и ценом која је 30 динара за килограм. То је за кромпир солидна цена имамо обезбеђено и тржиште, тако да ћемо можда следеће године засејати и већу површину“, каже за ТопПрес Слађан Ђорђевић из Горње Трнаве. 

Солидан принос кромпира на овом имању прати и добра крупноћа плодова. Тако ће купци који буду конзумирали кромпир из Горње Трнаве за килограм овог поврћа можда добити само један кромпир.

Три плода тешка преко два килограма, фото: ТопПрес

„Изашла је добра крупноћа,  три кромпира су измерила два килограма и 200 грама. Има и крупнијих и ситнијих, народ и воли када купује да има и једних и других. Поједине кртоле су преко 700 грама, има и већих, тако да када ми траже килограм кромпира може да се деси да то буде један плод али богами имаће за ручак“, са осмехом нам прича овај домаћин. 

Иначе, наш саговорник се бави воћарском производњом, али како каже, можда у будућности и повртарске биљке заузму део парцела на њиховом имању.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Krompir topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.949.748 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)