Доловић: За пољопривреду 29 милиона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Доловић: За пољопривреду 29 милиона
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
06.03.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - У Лучаним је данас одржана трећа седница општинског већа на којем је разматран и усвојен извештај о реализацији

пословања ЈП „Рзав” Ариље за 2018. годину.
„Корисницима са водосистема Рзав у протеклој години укупно је испоручено 16 669 640 м3 воде од чега је осам процената испоручено општини Лучани. Прошле године ово предузеће остварило је нето добит од 11 832 000 динара”, рекао је директор ЈП „Рзав” Ариље Зоран Бараћ. Општинско веће је на данашњој седници усвојили и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Дубоко” Ужице за 2018.
„Ово предузеће у прошлој години примило је укупно 86.548 тона отпада, 3.061 тона из лучанске општине. Примарна селекција Општина Лучани није на завидном нивоу и износи 0,7 процената. Од укупног примљеног отпада 95 процената одлази на депонију док само пет одсто може да се понуди купцима”, рекао је директор ЈКП „Дубоко” Ужице Момир Миловановић.

ЈКП „Комуналац” Лучани дугује ЈП „Рзав” Ариље око седам милиоина, а ЈКП „Дубоко” Ужице око шест милиона динара.
„На данашњој седници од директора ова два предузећа добили смо једну врсту разумевања у вези плаћања дугова и надам се да ћемо у наредном периоду довести до смањења ових дугова”, рекао је данас председник општине Лучани Миливоје Доловић.
Он је рекао да после исцрпне дискусије су усвојена оба извештаја о реализацији програма пословања ЈП „Рзав” Ариље и ЈП „Дубоко” Ужице.

Доловић је истакао да је на данашњој 3.седници Општинског већа дата и сагласност на предлог годишњих програма за текућу годину, којим се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Лучани.

У 2019. години из буџета општине Лучани, 29 милиона динара биће издвојено за пољопривреду, а општинско веће на трећем заседању прихватило је предлог решења о образовању Савета за пољопривреду и село.
„Чланови овог Савета ће допринети да направимо што је могуће бољи програм мера подршке пољопривреди и надамо се да ће свако пољопривредно газдинство осетити благодети тог програма”, рекао је председник општине Миливоје Доловић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.226.604 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)