Представници Чачка посетили Пулу и Ријеку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Представници Чачка посетили Пулу и Ријеку
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
13.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Представници града Чачка на позив Удруге хрватско-српског пријатељства из Ријеке, боравили су

у Истарској и Приморско – горанској жупанији. Повод овој посети је учешће Карневалске групе ИСКРА из Чачка на Ријечком карневалу и КУД МИЛИСАВ ПЕТРОВИЋ у манифестацији ВЕЧЕ ПЕСАМА И ИГРА на Сушаку, наводи се на сајту града Чачка.

У делегацији Града Чачка били су Милица Дачић, заменица градоначелника, Милан Бојовић, помоћник градоначелника и Александар Радомировић, шеф Одсека за јавне набавке и инвестиције.

Приликом боравка у Истарској жупанији, домаћин нашој делегацији је био председник Вијећа српске националне мањине Истарске жупаније, Милан Рашула. Том приликом, представнике Града Чачка је примио заменик градоначелника Пуле, Роберт Цвек. На пријему се, између осталог, разговарало о сличностима и разликама између Чачка и Пуле, као и о могућој будућој сарадње наша два града. Први корак у овој сарадњи биће изложба посвећена Соњи Савић, нашој глумици која је добитница Златне арене у Пули 1984. године. Ову изложбу, СОЊА САВИЋ – ДЕВОЈКА ИЗ ГРАДА, организоваће Уметничка галерија НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ, у склопу Филмског фестивала у Српском културном центру у Пули.

У наставку посете Пули, наша делегација је присуствовала Светосавској академији, која је у Пули традиционална манифестација и има изузетан духовни значај за српску националну мањину у Истри, на којој јој је уручена Светосавска повеља.

Пријем за делегацију нашег града је уприличио и градоначелник Ријеке, Војко Оберснел. Овом пријему су присуствовали и представници Удруге хрватско-српског пријатељства, са којом наш град има вишегодишњу успешну сарадњу. Том приликом било је говора о интензивирању привредне сарадње Ријеке и Чачка, будући да је већ потписан Споразум о сарадњи између Господарске коморе Приморско-горанске жупаније и Регионалне привредне коморе Моравичког управног округа – РЈ Чачак. Такође, разговарало се и о размени искустава у раду локалних самоуправа, нарочито у области јавних набавки, израде пројектне документације и инвестиција уопште.

Заменик градоначелника Ријеке, др Никола Иваниш, који је и председник Удруге хрватско – српског пријатељства, најавио је да ће ове године млади фудбалери ФК БОРАЦ, као први клуб из Србије, учествовати на 66. издању Кварнерске ривијере, једном од најстаријих фудбалских турнира у млађим узрастима у Европи и свету.

Заменица градоначелника Чачка, Милица Дачић, захвалила се градоначелнику Ријеке на гостопримству и позвала га да првом приликом посети наш град.

Свим састанцима наше делегације са предствницима Истарске и Приморско – горанске жупаније присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Ријеци, г. Горан Петровић, који је изразио спремност да подржи сарадњу нашег града са Пулом и Ријеком.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.325.279 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)