Светска признања за пчелињак „Колџић” из Прибоја 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Светска признања за пчелињак „Колџић” из Прибоја
Trenutno na sajtu: 544       |       Podeli:
23.10.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Пчелињак „Колџић" Кристине и Светозара Колџића из Прибоја, за непуне три деценије постојања,

овенчан је светским признањима. Имају 90 друштава најмарљивијих створења на свету, користе све, осим пчелињих отрова. Ови вредни домаћини регистровали су 42 производа од и на бази меда.

 


Пчелари Колџићи имају здраве пчеле и пуне витрине признања, , као и оно најдрагоценије, а то је задовољство у души.


Пчелињак „Колџић" је на светској смотри квалитета у Мадриду добитник Златне статуе и медаље за укупан квалитет пчелињих производа, и то као први пчелињак у свету.
У Словенији, на Светском конгресу, медовача и мед пчелињака „Колџић" награђени су бронзаном медаљом.


На Новосадском сајму производи пчелињака „Колџић" су освајачи 13 Великих Златних медаља и шампионских пехара али и великог броја златних медаља,док је најмање сребрних и бронзаних одличја.


Пчелињак „Колџић" је и носилац Златне јабуке, највишег признања на смотри органске хране за укупан квалитет меда у Сарајеву.


Незванично, а ласкаво признање, да је пергу из пчелињака „Колџић", као најкомплетнију храну на планети, користио и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.
Пчелињак Кристине и Светозара Колџића из Прибоја, међу десет најбољих у свету, био је и Огледни пчелињак за недавна светска истраживања,а у посети овом домаћинству били су и светски признати стручњаци: Нанати из Италије, Сантрач из Бања Луке, професор Кулинчевић из Србије.


Светозар Колџић је са својом супругом увео и доста практичних новина у пчеларство, аутор је текста у „Српском пчелару", често цитираног у овој области на тему Гајење пчела без хемије.


Годишње у пчелињаку "Колџић" произведе се преко 1000 килограма меда, рекордна је била 2015. година са 2700 килограма меда, док је година на измаку била једна од најлошијих.


У овом пчелињаку произведе се и 50 - 60 килограма полена,7-8 килограма прополиса,око 10 килограма перге. Вредне руке Кристине и Светозара, уз коришћење разних биљака, од којих највећи број гаје на свом имању, мешају са медом и тако стижу до 42 регистрована природна производа која су и укусна храна, али и природан лек.
Примера ради,ту су водени раствор за очи и бебе, бронхи мед, или већ поменута перга, чија су само дневно три грама под језик, довољна за сигурно јачање вашег имунитета.
Иако су у осмој деценији живота, Кристина и Светозар не посустају, радиће веле, док им то здравље и ум доозволе, а жеља је, да њихов успешан посао, и свакако немерљиво богаство, наставе млађи.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MED PRIZNANJA PCELINJAK KOLDZIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.210.220 посета
Тренутно на сајту: 543 посетилац(a)