Буџет општине Ивањица за 2019. годину 1,03 милијарди динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Буџет општине Ивањица за 2019. годину 1,03 милијарди динара
Trenutno na sajtu: 601       |       Podeli:
28.12.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - На заседању локалног парламента усвојен је буџет општине Ивањица који ће у 2019. години износити 1.037.364.000 динара.

Приходна страна буџета је 900.164.000 динара па ће дефицит од 137.200.000 динара бити покривен предвиђеним задуживањем у износу 75. 000.000 динара и од пренетих, неутрошених средстава на рачуну извршења буџета као и рачуну буџетских корисника од 62.200.000 динара.

Усвајању буџета предходила је оштра дискусија коју је својим излагањем покренуо опозициони одборник Милорад Драмићанин. Он се критички осврнуо на предизборна обећања владајуће странке, која, како је навео нису испуњена. Такође их је оптужио да нису у правом смислу помогли малинарима да се у врху државе изборе за цену овог воћа. Своје незадовољство крунисао је напуштањем скуштинског заседања.

Одговарајући на његову дискусију али превасходно, како је навео, због истинитог информисања јавности председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, истакао је да већ дуже време трпи притиске од појединих опозиционих представника који у јавност износе низ неистина на његов и рачун свеукупног рада локалне самоуправе. Он је подсетио да на пропагандном материјалу СНС-а током предизборне кампање нису стајала обећана већ јасно назначено, ‘’знамо шта није урадјено али је много важније да знамо шта су наши циљеви’’ и да су многи од тих циљева већ остварени. Искористио је прилику да се осврне на капиталне инвестиције попут Дијализног центра, уређења обалоутврда на гробљу и градском парку, довођење гасовода, реконструкцију Црњевског моста, изградњу дечијег вртића као и велика улагања у инфраструктуру на подручју читаве општине, претходне две године. Он је грађане упознао и са планом да ће у 2019. години бити отворена нова фабрика у Ивањици чиме ће се и циљ упошљавања радника успешно реализовати.

Када је реч о самом буџету општине Ивањица Лазовић је сликовито објаснио да постоји огромна жеља да се од килограма брашна направи 100 хлебова али је то немогуће, реалност се своди на две векне. Тако да у скромним буџетским условима, локална самоуправа, као и у предходном период мора бити ослоњена на Владу РС која је показала огромно разумевање за решавање кључних проблема у развоју ове локалне самоуправе.

У даљем току седнице усвојен је кадровскии план за Општинску управу и Општинско правобранилаштво, измене одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Ивањица као И пословање Јавног комуналног предузећа „Ивањица“ за 2019.годину. Одборници су изгласали нови мандат члану Управног одбора ЈКП „Регионални центар за управљање отпадом Дубоко“ Ужице, Марку Главинићу, дипломираном политикологу из Ивањице, као представнику општине Ивањица. Зелено светло добила је и одлука о додели стипендија свим студентима и ученицима који испуњавају услове конкурса доделе студентских и ученичких стипендија за школску 2018/2019 годину;

Усклађена је и одлука о финансијској помоћи породиљама која се примењује од 2011. године а сада ће право остварити и мајке других националности са држављанством републике Србије. Такође је изгласана и једнократна новчана помоћ од 5 000 динара за ученике првог разреда основне школе која ће почети да се примењује од септембра 2019. године. Скупштинско заседање завршено је усвајањем Статута општине Ивањица.

ГЗС / Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica budzet opstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.406 посета
Тренутно на сајту: 601 посетилац(a)