У чачанској болници смештено 65 ковид болесника 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У чачанској болници смештено 65 ковид болесника
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
15.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - По броју позитивних случајева Чачак је на истом нивоу од 15. јануара,
Фото: ГЗС

проценио је др Михаило Луковић руководилац Радног Тима за праћење ширења вируса корона.


Тренутно је у чачанској болници смештено 65 лежећих пацијената, три су примљена, два отпуштена, троје је прикључено на механичку вентилацију, док је на жалост од последица опаког вируса преминуло једно лице.

др Михаило Луковић руководилац Радног Тима, фото: ГЗС

„Стално се инсистира на повећању броја отпуста, колико може, међутим, у томе се не успева, јер су случајеви такви, ради се о старијим пацијентаима који су тешко болесни, тако да практично колеге не могу све и да хоће не могу да појачају отпуст”, објаснио је др Луковић.


Оног момента када се буде релаксирао број лица која су у интензивној нези и која су везана за респираторе, моћи ће да се комплетно реорганизујемо болницу, те да се смањи притисак.


„Сада је главна прича и главна борба пребачена на терен превентиве, односно на имунизацију”, рекао је он.


Због мањег броја прегледа укинуте су ковид амбуланте у Циганмали, док и даље ради у две смене ковид амбуланта у Љубићу, као и у Дому здравља, Иначе, приоритет је да се пацијенти јављају у Љубић.

др Александар Пајовић, директор Дома здравља, фото: ГЗС


„У првом таласу су вакцинисани здравствени радници, то је била Фајзерова вакцина, затим се масовно становништво вакцинисало Кинеском вакцином, а последњих дана смо кренули и вакцинацијом руском вакцином. Све то захтева велики посао и организацију”, рекао је др Александар Пајовић, директор Дома здравља.


У почетку вакцинације било је грађана који су пријављени преко е-Управе и грађана који су слободно долазили, тај пут је прекинут, дакле сви грађани морају бити пријављени.


„То је стварало и одређене тешкоће, тренутно имунизацију радимо на четири пункта, то су пунктови у Дому културе, у Плавој Хали, то су иначе наши већи пунктови где можемо да радимо три четири тима, док пунктови у Месној заједници Кеј и Кључ, такође са једним тимом. Дешавала се неусаглашеност са списковима и позивима, прво је била прича да ће ревакцинација на местима где су се грађани и вакцинисали, међутим, спискови из Београда су стизали другачије”, казао је др Пајовић.


Према његовим речима добрим делом су старије особе које су се вакцинисале, неко је добио списак за ревакцину, једно је из куће добило за Плаву халу, док је друго добило МЗ Кључ или Љубић, те се тимови труде да људе не враћају него да се све заврши на једном месту.


„У сваком случају грађани на ревакцинацију морају доћи са потврдом о вакцинацији, коју треба да имају код себе и да поштују позив онде где су позвани. Ревакцинација је почела у среду 10. фебруара, до данас је комплетно вакцинисан 2901 грађанин (кинеском вакцином), у међувремену је било и Синофеарм вакцине, тако да тренутно, можемо рећи да је у нашем граду комплетно вакцинисано више од три хиљаде, а са једном дозом или две, укупно је 11,800 грађана. Очекујемо да ће до крахја седмице бити ребакцинисано преко седам и по хиљада грађана у нашем граду бити комплет вакцинисано и једном и другом дозом”, закључио је др Пајовић.


ГЗС

 

 

 






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.670 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)