УГС Независност: Министарство да нађе начин да заштити здравствене раднике, Синдикати и Коморе да помогну 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
УГС Независност: Министарство да нађе начин да заштити здравствене раднике, Синдикати и Коморе да помогну
Trenutno na sajtu: 750       |       Podeli:
24.10.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Повереник за Златиборски округ уједињеног гранског синдиката “Независност” Раде

Веруовић апеловао је на све надлежне институције да нађу начин како да заштите запослене у здравству.

Он је истакао да је недавни напад на медицинског техничара Амела Балију запосленог у Хитној служби Дома здравља Пријепоље завршен без тежих последица само захваљујући његовој спретности и присебности, али да је исход могао бити и трагичан.

Веруовић у свом саопштењу за јавност истиче да је проблем насиља у здравственим установама комплексна појава која захтева методичан приступ у његовом решавању.

“Насиље је карактеристично за све регионе Србије а највише страдају медицинске сестре - техничари због своје доступности пацијентима. Насиље је у нашим здравственим установама банализовано и минимализовано и када се о њему говори обично се мисли искључиво на физичко насиље које јесте најзначајније, али се запостављају остали видови насиља који такође могу утицати на радну способност особља. Под насиљем се подразумева било каква акција (гест, говор, писање, понашање) против друге особе или друге групе, која резултира физичком, сексуалном или психолошком патњом”, наводи се у саопштењу.

Из синдиката захтевају од министарства здравља да у сарадњи са другим надлежним државним органима нађу начин да заштите запослене у здравству. У вези са тим Коморе и Синдикати се морају придружити решавању проблема насиља над здравственим радницима.

“Неизоставно је потребно формирати радну групу која ће у сарадњи са тимовима за борбу против насиља над здравственим радницима у свим регионима плански спроводити активности у циљу трајног решавању проблема. Основа решења проблема насиља над здравственим радницима јесте измена законске регулативе и превенција што подразумева низ поступака”, нагласио је Веруовић у саопштењу.


Глас западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.041.122 посета
Тренутно на сајту: 751 посетилац(a)