Усвојен трећи ребаланс буџета 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен трећи ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
08.12.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Одборници Скупштине општине Пријепоље усвојили су трећи ребаланс буџета у овој години.

Његовим усвајањем створени су услови за почетак израде пројектне документације за бројне капиталне инвестиције које ће се наредне године финансирати од стране Канцеларије за јавна улагања Владе Србије. За ову намену сада је предвиђено 20 милиона динара.

Планом капиталних инвестиција у општини Пријепоље у овој години била је предвиђена санација бројних сеоских водовода, затим реконструкција две основне школе међутим ове инвестиције биће финансиране уместо из локалног буџета у наредној години средствима Владе Србије преко Канцеларије за јавна улагања, а за то је било неопходно израдити квалитетне пројекте.

"Канцеларија за јавна улагања ће финансирати наредне године санацију моста у Шарампову, за то је било неопходно да се усагласи постојећи пројекат. Такође, они ће подржати и наше сеоске водоводе које смо ми били буџетом предвидели у овој години", рекао је члан Општинског већа Едиб Кајевић.

Други разлог због којег је доношење ребаланса било неминовно јесте драстично повећање судских казни и трошкова, тако ће општина уместо предвиђених 25 милиона морати да издвоји скоро 60 милиона динара, од којих се највећи део односи на штету насталу од уједа паса.

"Из године у годину судски трошкови расту и готово да их је тешко предвидети из дана у дан колики ће они бити до краја године. Мене као радника Општинске управе брине хоће ли бити угрожена исплата личних доходака нама као радницима", истакао је руководилац Одељења за буџет и финансије Драгиша Ракоњац.

Са друге стране примедбе опозиције су се односиле на то што ће бројне инвестиције планиране у текућој години кажу остати нереализоване, али и због чињенице да је од укупно буџетом предвиђених 60 инвестиција у овој години њих 38 поверено локалној фирми која је у власништву једног од одборника владајуће већине спорећи и сам квалитет изведених радова.

"Да ли су грађани задовољни квалитетом и квантитетом изведених радова. Да ли је све спроведено у складу са законом и троше ли се буџетска средства наменски", питао је Есад Хоџић шеф одборничке групе СДП-а, док је одборник Двери као пример лоше урађене инвестиције навео пут који води од Бродарева према Врлобашу где сматра да је асфалт лошег квалитета.

Са друге стране Бегановић у чијем власништву се фирма налази одговара да је посао добио на тендеру у складу са важећим законом.

"Ја сам се сада напунио пара да ви нисте ни свесни колико сада имам новца од тих путева. Остварио сам и општини уштеду од 35 милона динара зато што сам био далеко најефтији понуђач на тендеру", одговорио је између осталог одборник ДПС-а Бахрија Бегановић.

Поред ребаланса буџета одборници су усвојили извештај о споровођењу поступка и ликвидације над Јавним предузећем за одржавање локалних путева које је основано почеткум године међутим због немогућности рентабилног пословања начинило је штету и губитак који ће општина покрити у износу од 16 милиона динара.

ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.521.973 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)