Снег у Новој Вароши и Пријепољу до 30 центиметара 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Снег у Новој Вароши и Пријепољу до 30 центиметара
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
19.04.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош, Пријепоље - Снег који од синоћ пада у Новој Вароши и Пријепољу достигао је у планинским пределима висину од 30 сантиметара.

Саобраћај се одвија успорено по мокрим и клизавим коловозима, сви магистрални путни правци су проходни, проблема има у вишим пределима Златара. Појава магле смањује видљивост и додатни је разлог за појачан опрез код возача.

Руководилац Одељења за инвестиције општинске управе Нова Варош Дејан Грбић, изјавио је да се путни правци одржавају према приоритетима те да је критично у селима Божетићи, Бела Река и Јасеново где висина снега износи и више од 30 сантиметара. Мокар и влажан снег направио је проблеме и воћарима овог краја.

Директорка ЈКП "3. септембар" из Нове Вароши, Сузана Шуљагић, каже да су њихова два камиона за чишћење снега све време на терену и да обилазе и градско и сеоско подручје.

"Пратимо ситуацију и температуру и уколико буде било потребно почећемо са посипањем соли и ризле", рекла је она за Глас западне Србије.

Према њеним речима проблема са снабдевањем водом, топлотном и електричном енергијом за сада нема.

Шеф Одељења пољопривредне стручне службе у Пријепољу Ифет Хамзић, истиче да је снег угрозио воће које је у фази цветања и пупољака те да је нарочито у опасности коштуњааво воће.


Горња Косатица, село код Пријепоља, фото: Глас западне Србије

Воћар из Пријепоља, Хасан Хасанагић, рекао је да слуша савете стручњака, али исто тако тврди да га је вишедеценијско искуство научило да и сам примени неке од мера које стручњаци нису склони да предложе, па је тако од раног јутра у свом воћњаку и уклања снег са стабала шљиве, кајсије, трешње и вишње.

Директор ЈКП "Лим" из Пријепоља, Енис Мемишаховић, каже за Глас западне Србије да су од јуче по налогу РХМЗ-а и Сектора за ванредне ситуације у приправности и да су вршили мониторинг над комуналном ситуацијом у граду.

"Ноћ је протекла мирно у самом грду нема много снега. Снабдевање водом и топлотно енергијом је уредно. Према нашим информацијама нема прекида у снабдевању електричном енергијом", истиче Мемишаховић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.726.717 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)