Евакуација српских студената специјалним летом из Москве 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Евакуација српских студената специјалним летом из Москве
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
20.03.2020 | 0 коментар(а)



Специјалним летом из Москве у Београд ће око 19 часова допутовати група од 90 српских студената, сазнаје БК телевизија.

Иако је Аеродром "Никола Тесла" за време ванредног стања одлуком Владе затворен за међународни саобраћај, осим за хуманитарне летове и карго саобраћај, авион компаније "Аерофлот" добио је посебну дозволу да може да слети у престоницу Србије. Велике заслуге за то припадају.

Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које предводи Зорана Михајловић. Ову информацију нам је потврдио народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Русијом у Народној скупштини.

Он је истакао да је сарадња између две државе на високом нивоу и у најтежим тренуцима, какви су управо ови када се цео свет бори са опаким корона вирусом, а све то пре свега захваљујући стратешком партнерству које успешно негују председници Владимир Путин и Александар Вучић.

"Пријатељска Русија се одазвала позиву председника Вучића и обезбедила авион за евакуацију српских студената који се школују на престижним руским универзитетима. Сви они су прошли здравствене контроле пре негошто су се укрцали на овај специјални лет. Ово је био једини начин да се врате у Србију својим породицама", рекао је Карић који је био у сталној координацији са конзулом Србије у Русији Миланом Живковићем.

Искрену захвалност Карић је изразио и руском амбасадору у Србији Александру Боцан-Харченку, који је умногоме допринео да се овај специјални лет реализује.

ГЗС 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


STUDENTI MOSKVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.558 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)