Семинар за пољопривреднике о процедурама конкурисања за ИПАРД фондове 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Семинар за пољопривреднике о процедурама конкурисања за ИПАРД фондове
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
22.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – У организацији Инфо центра за рурални развој “Агросмарт”, биће одржан семинар

за пољопривреднике "Како да конкуришете за ИПАРД и 175 милиона евра".

Семинар ће се одржати 5. октобра 2017. године у Клатичеву код Горњег Милановца, у Етно кући "Три храста", а потом и у Краљеву, 12. октобра 2017. у Дому друштвених организација, у просторијама Европског покрета - Краљево.

Семинар је конципиран тако да упозна заинтересоване са процедурама конкурисања за средства фондова и добијање бесповратних средстава намењених пољопривреди. Средства су намењена унапређењу конкурентности пољопривредних и прерађивачких капацитета и унапређењу безбедности хране у циљу усаглашавања пољопривреде Србије са стандардима ЕУ.

Бесповратна средства додељиваће се из области производња меса,млека,воћа, поврћа, усева, прерада меса,млека,воћа и поврћа,органска производња, спроводјење стратегија локалног развоја, диверсификација активности у руралним срединама односно рурални туризам и техничка помоћ стручњака.

Предавачи су Слободан Теофанов, први преговарач Србије за ИПАРД и као руководилац Управљачког тела за рурални развој, економиста Дејан Сердар, утемељитељ и први директор Управе за аграрна плаћања, платне агенције за ИПАРД Републике Србије. Сердар је члан бројних државних делегација у ЕУ у процесу усклађивања административних стандарда у сектору пољопривреде.

С обзиром на то да је почетак реализације ИПАРД-а најављен за крај ове или почетак идуће године, семинар је конципиран тако да полазници добију информације и знања о процедури конкурисања, обрасцима и документацији која ће им бити потребна за аплицирање на конкурсима. Сав материјал полазници ће добити и у електронској форми.

Семинару може присуствовати максимално 12 полазника како би предавач могао да посвети пажњу сваком полазнику.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.499.555 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)