Држава финансира санацију крoва на згради Дома културе у Новој Вароши 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Држава финансира санацију крoва на згради Дома културе у Новој Вароши
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
05.05.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Министарство културе финансираће санацију кровног покривача на згради

Дома културе у Новој Вароши. За ову намену, преко пројекта „Градови у фокусу” опредељено је 10 милиона динара.

Објекат површине 2.152 метара квадратних и околни простор захтевају капитално инвестиционо улагање. У најгорем стању се налази кров, јер услед пропуштања влаге и падавина нарушава се општа безбедност.

„Наиме, изолација испод бакарног лима је оронула и истрошена, а вентилирајући канали су нарушени и оштећени чиме је онемогућена вентилација. Бакарни лим је постављен без заптивки и ексера, те долази до дилатације материјал услед високих дневних и ниских ноћних температура, у току зимског периода. Отопљени снег продире испод лима а затим долази или до прокишњавања просторија или се лед формира у облику дугих леденица које се спуштају са крова. На крову не постоје снегобрани. Санација крова је приоритет у обезбеђивању даљих улагања у зграду, јер свака друга улагања у термофасаду и замену столарије, или улагање у унутрашњост објекта, опрему и сцену, губи сваки економски и капитални смисао”, наводи се између осталог у образложењу одлуке Министарства културе да подржи пројекат санације кровног покривача на згради Дома културе „Јован Томић” у Новој Вароши.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos krov zamena dom kulture drzava sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.533 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)