Јоловић: Изборна кампања креће у новембру, до тад се показујемо на делу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јоловић: Изборна кампања креће у новембру, до тад се показујемо на делу
Trenutno na sajtu: 644       |       Podeli:
04.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Какво је стање, али и лични односи у управном округу, да ли је на позицији захваљујући Александру Вучићу

и да ли је спремна листа за предстојеће локалне изборе у Лучанима, отворено за Глас западне Србије говори Слободан Јоловић, начелник Моравичког округа.

Шта је то управни округ и коме Ви одговарате за свој рад?

Управни округ није политичко-територијална јединица. Ми смо део републичке власти, коју предводи Влада Републике Србије. Нормално је да, као функционер Владе, спроводим њену политику на територији округа. Бринем о условима рада подручних јединица органа државне управе, председник сам Савета округа и комадант Окружног штаба за ванредне ситуације. Радим и друге послове по налогу Владе и ресорних министарстава. За свој рад одговарам Влади Републике Србије.

Многи кажу да сте подигли ниво Моравичког управног округа?

Не знам шта под тим подразумевају. Али оно што је чињеница је да сам успео да обезбедим добре услове за рад окружних подручних јединица органа државне управе и постигнем задовољавајући ниово техничке опремљености. Понајбољи у Србији. Јако сам задовољан кадровском структуром запослених и стекао сам утисак да су и они задовољни сарадњом самном. Посао обављамо професионално и у складу са законским прописима. Срадња са државним органима и локланим самоуправама у Моравичком округу је добра а са Владом и ресорним министарствима се подразумева. Ми не водимо већ спроводимо политику Владе.

Да ли се виђате са претходним начелницима округа?

Моје бивше колеге Милош Нешовић, Проф. Др Слободан Ђукић и Дарко Домановић ми долазе без обзира што смо из различитих странака. Посебно их позивам у одређеним и свечаним приликама. Уважавамо једни друге и поштујемо свачији допринос у раду округа. Нажалост, двојица више нису међу живима, Добривоје Арнаутовић и Срећко Мијаиловић.

Да ли се бавите страначком политиком?

Да. Члан сам Главног одбора СНС, повереник општинског одбора и шеф одборничке групе ове странке у скупштини општине у Лучанима. То су моја политичка овлашћења којих се строго придржавам и не мешам се у рад странке у граду и другим општинама.

Ви сте данас ту захваљујући Вучићу и због Вучића?

Несумљиво је да председник Вучић има велики рејтинг и подршку у народу. Мислим да је много урадио за странку и Србију. У тешким и врло сложеним приликама обезбедио је политичку и економску стабилност земље. То је најважније. Због тога сам уз њега. За разлику од неких, ја све морам да заслужим радом. А то је и био мој договор са бившим и садашњим председником. Да мој статус зависи искључиво од мог рада и постигнутих резултата.

Али морате признати да су многи данас на функцијама захваљујући Вучићу?

Наравно. И ја не би био ту где јесам да је он другачије одлучио. Али, постоји и нешто што ни Ви ни многи други нећете да чујете. Ја сам пре формирања СНС, 2004. године, у општини Лучани победиоо на непосредним председничком изборима, именом и презименом, а моја листа је стално побеђивала све страначке две деценије. СНС је 2012. године у Лучанима имала само 4, а 2014. године „самном“ 24 одборника. Вучић је имао слуха да окупи све оне који на првом месту хоће да помогну Србији. Због тога сам са њим и уз њега.

Вашим доласском из „Покрета за радзвој Драгачева“ ојачао је СНС у Лучанима?

Одлучили смо да као удружење грађана колективно подржимо и приступимо у СНС јер смо ималчи исте програмске циљеве. Након тога, заједно остварили смо и добре изборне резултате. На парламентарним изборима једном смо освојили 61,13 одсто, други пут 57,66 одсто, на председничким 61,47 одсто, а на локалним 2014. године самостално 52 одсто.

Има оних из ваших редова који кажу да код вас цветају руже?

Постоје они који гледају туђа а не своја посла. Свесно или несвесно, доприносе утиску у јавности о поделама и лошем стању у нашој странци. Саветујем им да, ако имају поштене намере, не мешају се у надлежности и рад локалне организације странке све док постижемо резултате који су бољи од њихових и изнад су просека који СНС постиже у Републици Србији.

Каква је сарадња са повереником Пајовићем и СНС на окружном нивоу?

Са Ацом Пајовићем имам коректну сарадњу. Странку на локалу водимо заједнички и немамо никаквих несугласица. Напротив. Исто се односи и на Окружни одбор СНС. Сви смо чланови и Главног одбора. Милун Тодоровић је у Председништву а Остоја Мијаиловић је члан Извршног одбора СНС. Наше страначке и професионалне функције нас упућују на сарадњу и она је добра.

Често се провлачи у Лучанима како сте ви против фабрике?

То су најобичније измишљотине. Такве приче спинују они који теже да скрену пажњу са себе, својих глупости и брљотина па измишљају како их неко пилитички прогони. Подржавам све добре, поштене и успешне људе. Само луд човек може бити против фабрике и запослених људи у њој.

Не нападате опозицију и њихове лидере, да Вам то не замере?

Опозиција има своје проблеме и право на политички живот. Мисли како да пређе цензус на следећим изборима. Ја, ако не морам, не помињем друге странке нити имена њихових лидера. Трудим се да се не спуштам на ниво примитивизма и политичке некултуре. Али да их на изборима потучем до ногу. Све док остварујемо преко 60 одсто нико ми то неће замерити.

Ближе се локлани избори у општини Лучани. Ко су кандидати за најодговорније функције?

Кандидате за функције у локалној власти одредиће надлежни органи Странке и нико без те одлуке не сме истицати своју нити туђу кандидатуру. На изборима треба представити тим за општину Лучани, никога не фаворизовати, а о кандидатима за председника општине и најодговорније функције одлучићемо тек након избора и у зависности од резултата који остваримо.

 

Кад крећете у кампању?

Кад се распишу избори. У новембру. До тада, а и тада, мора да се нормално ради. Сви наши функционери у локланој власти мора да буду посвећени свом послу и заједнички као тим раде на реализацији инфраструктурних пројеката које смо предвидели у овој години. На њима је велика обавеза и одговорност јер оцену о њиховом раду даће грађани на изборима крајем године.

 

Да ли сте Ви Драгачевац или Чачанин?

И једно и друго. У Гучи сам провео цео свој животни и радни век. Доста сам тога урадио и сматрам је својом другом кућом и ником нећу дозволити да је воли више од мене. Помажем им колико могу и колико моју помоћ прихватају. У Чачку радим и осећам се као код куће. У овом граду живи преко тридесет хиљада људи пореклом из Драгачева. Још увек ме многи ословљавају са „председниче“ иако седам година то нисам. То обавезује и криво ми је кад некад нисам у могућности да им изађем у сусрет и помогнем.

Нема Вас много у медијима?

Државни смо орган. Немамо буџет из којег би финансирали медије, а и наша природа посла је таква да није популарно о свим активностима обавештавати јавност. Важно је да се посао обавља професионално, у складу са законом, и да грађани знају где смо и да смо ту због њих. Функционер не сме да се скрива од јавности али нити да претерује у јавности. Мора да буде умерен и одмерен. Никога да не вређа. На увреде не треба да одговара јер оне увек говоре о номе ко их упућује. Најтежеје јесте, али треба бити добар човек, закључио је Јоловић.

Глас Западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.403.328 посета
Тренутно на сајту: 644 посетилац(a)