Усвојена Одлука којом се потврђује разрешење Бошка Миловановића 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојена Одлука којом се потврђује разрешење Бошка Миловановића
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
06.04.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На јучерашњој 18. седници Скупштине општине Горњи Милановац одборници су усвојили Одлуку којом се потврђује као законита одлука о разрешењу

Бошка Миловановића са функције председника Скупштине општине Горњи Милановац, саопштено је из ове Општинске управе.

Председник општине Дејан Ковачевић ову одлуку образложио следећим речима: „ Одлука Уставног суда јасно каже да образложење Одлуке о смењивању није било добро и вратила је на поновно одлучивање. Ми смо се консултовали са правницима који су се сусретали са таквим случајевима. Одлука коју смо ми донели се слаже са одлуком Уставног суда. Овакво понашање опозиционих одборника представља изигравање свега што се ради у општини Горњи Милановац. То се ради све само зарад личне користи појединаца и ја могу да претпоставим шта би се десило да није био овакав епилог, да епилог није поновно одлучивање о смени претходног председника СО и поновно одлучивање о постављању новог. Вероватно би уследио и тужбени захтев за накнаду средстава за зараде које у том периоду не би биле исплаћене и све се ради око тога. Нико нормалан не може да схвати да једну велику општинску већину, више од 30 посланика, колико присуствује свакој седници СО, неко ниподаштава и ниподаштава одлуке те већине. То је лакрдија и покушај прављења лакрдије од СО Горњи Милановац. Све одлуке које су донете на Скупштини општине од 18. априла 2017. године овом Одлуком су поново потврђене са великом већином и пуноважне су. Ми настављамо даље са радом необазирући се на то што неки покушавају да добију ситне политичке поене или неки новац да ставе у свој џеп, а покривајући се иза тога да раде за добробит грађана Горњег Милановца.“

Седница је настављена разматрањем предлога Одлуке о уклањању непрописно паркираних возила. Ову тему одборницима је образложила Марија Никетић, члан Општинског већа и Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Горњи Милановац. Према њеним речима уклањање возила са јавних саобраћајних површина и јавних паркиралишта врши „Паркинг сервис“ према решењу и налогу полицијског службеника. Овом одлуком прописано је да ће се уклањање возила са јавних површина вршити уколико је возило паркирано на паркинг месту, а не припада одређеној категорији корисника за које је предвиђено то паркинг место. Такође, паук ће односити и возило које заузима више од једног паркинг места, као и одбачено или нерегистровано возило.

Када је реч о почетку рада Паркинг сервиса Ковачевић је рекао да су резултати јако задовољавајући и да је на дневном нивоу заузеће паркинг места око 30 одсто. Такође, нагласио је и да је постигнут ефекат који је и био циљ, а то је уређење саобраћаја и саобраћајница у ужем центру града: „ Према информацијама из Јавног предузећа за изградњу наплата паркинга иде јако добро, преко 100.000 динара дневно. Напоменуо бих да још увек нису сви станари зграда стигли да узму своје потврде и субвенционисане карте за коришћење паркинг места. Ми нисмо добили притужбе грађана да им смета што има слободних паркинг места, већ напротив. Свима то одговара и сви коментаришу да је град живнуо, да има више људи који шетају, пролазе центром града. Наш став на самом почетку је био да нама не треба да Паркинг сервис, као део Јавног предузећа за изградњу буде профитабилно предузеће, али са овим подацима које имамо је немогуће да не буде непрофитабилно. Њихов годишњи приход ће бити преко 20 милиона динара, али са конкретним подацима јавност ћу информисати када заокружимо један месец наплате паркинга. То значи, да сав новац који буде приходован од наплате услуга паркирања, ми ћемо тај новац уложити у сређивање паркинга, улица и тротоара, како на градском, тако и на сеоском подручју. Значајна ствар је да нико не покушава да обмањује јавност. Када је претходи пут увођен систем наплате паркинга, то су вршила приватна предузећа. Сада то све ради Јавно предузеће за изградњу и сав новац који се слије од наплате коришћења паркинг места ићи ће за изградњу нових саобраћајница.“ Председник општине је рекао да се за контролу наплате коришћења паркинг места у радни однос примило четири контролора и то је једини већи расход који ће имати Јавно предузеће за изградњу када је у питању рад Паркинг сервиса.

На заседању одборници су на предлог начелника општинске управе Александра Јевтовића усвојили и Одлуку о установљавању манифестације „Бели лабуд“ у складу са позитивно правним прописима.

Одборницима су директори јавних предузећа и установа представили Извештаје о раду са финансијским извештајима, који су на данашњој седници и усвојени.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.564 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)