,,Пршутијада" у Мачкату по 19. пут 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
,,Пршутијада" у Мачкату по 19. пут
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
05.02.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина – У просторијама Туристичке организације на Златибору данас је одржана конференција за медије

којом је најављен 19. по реду Сајам сувомеснатих производа, популарна “Пршутијада”. Манифестација се ове године оджава од 9. до 11. фебруара у Мачкату, у порти цркве Светог Илије. Присутним представницима медија на конференцији обратили су се Јована Стојановић, произвођач сувомеснатих производа из села Крива Река, Миљко Радишић испред Златиборског Еко аграра и Владимир Живановић, директор туристичке организације Златибор.

Присутни су истакли велики значај који ова манифестација има, не само за локалне произвођаче сувомеснатих производа, привреду и развој села, већ и за златиборски туризам.

Пршутијада је манифестација коју сваке године посети око 10.000 посетилаца, а обзиром да се ове године одржава у време зисмког распуста када је Златибор пун туриста, очекује се да овај број буде премашен. Међу 18 излагача колико ове године учествује, на Пршутијади ће се наћи и гости из Италије и Хрватске, чиме манифестација добија међународни карактер.

Миљко Радишић из Златиборског еко аграра најавио је да ће свечано отварање Сајма бити у суботу, 09. фебруара у 11.00 часова, као и да све посетиоце Пршутијаде очекује наградна игра са вредним наградама.

Директор Туристичке организације, Влдимир Живановић, искористио је прилику да поред Пршутијаде најави и Сретењски маркет који ће бити одржан у хотелу "Мона" током сретењских празника, затим концерт Јелене Гербец и Небојше Војводића који ће бити одржан 16. фебруара на Краљевом тргу и турнир у ММА борбама заказан за 15. и 16. фебруар у Спортско туристичком центру "Златибор".

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.816 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)