НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, субота у 18:30: Једна је мајка, велики калибар и његов је живот Швицарска 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, субота у 18:30: Једна је мајка, велики калибар и његов је живот Швицарска
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
14.06.2019 | 0 коментар(а)



Готово да нема њиве, ливаде или малињака у ивањичком крају где Сара Васовић (37), није закорачила или оставила кап зноја,



како би прехранила своју нејач и створила им кров над главом. Често се може видети како са својим малишанима сакупља шумске плодове, дивље јагоде, купине, боровнице, а од надничења је успела само да купи плац, кућа је још недосањани сан. Данас креше брезовину за метле, а многи остају у неверици када угледају ову мајку четворо деце на врху брезе како креше грање. 

Видећете и због чега тврде да нема ни лепшег ни бољег места за виноградарство од обале Дунава у Неготинској крајни, и не каже се без разлога да вина са тим географским печатом гарантују квалитет какав му природа у самом старту дарује. Али ипак само по себи то није довољно. Стандарде и трајни квалитет дају људи којима је производња ароматичне капљице ушла у крв и који живе за дан када читав предао мирише на узрелу тамњанику и где се са пажњом одваја свако пуце. И ретко као овде можете пронаћи стотине буради како у подрумској хладовини надимају обруче, или чудесно оружје магнум, које не убија али под гаранцију обара са ногу.

-Српска историја, често непредвидива, приморала је наше људе да прођу многа искушеља и границе како би нашли неко своје мало место под сунцем. Родни крај Срђана Филиповића су село Пољани у Метохији али се 1985. године доселио у Мрчајевце а касније у Цирих где је одушевио Швајцарце пицама на дрва. Данас живи и ради у највећем граду испод Алпа, али завичај му је и даље у души.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


necete verovati subota Gvozden nikolic prva tv

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.114.716 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)