Одлаже се увођење државне матуре 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Одлаже се увођење државне матуре
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
24.10.2019 | 0 коментар(а)



Увођење и полагање државне матуре у средњим школама које је било планирано за крај школске 2020/21. године,

можда ће бити одложено за годину дана, преносе домаћи медији.
О померању датума прве државне матуре се размишља у Министарству просвете, јер генерација која је првобитно планирана да је полаже није обухваћена новим наставним планом и програмом.

На столу су две опције, да матура буде одржана како је планирано или да буде одржана само симулација, али њени резултати не би важили приликом уписа на факултете већ би се рачунали као једна од кључних оцена, преноси Блиц.

Како је најављено, испити из матерњег језика биће обавезни део националне матуре за све ђаке, док ће задатке из математике полагати они који су тај предмет слушали дуже од две године.

У трећем делу, ученици гимназија бираће са листе између биологије, хемије, физике историје, географије, страних језика, док ће они из стручних и уметничких школа имати стручне предмете.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.379.809 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)