Пријепољци се смирили: Мање насиља на улицама и дрског понашања 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Пријепољци се смирили: Мање насиља на улицама и дрског понашања
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
15.10.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - На подручју које покрива Полицијска управа у Пријепољу, за девет месеци 2019. године, стање јавног реда и мира је унапређено

у односу на исти период претходне године. Укупан број прекршаја смањен је за готово 11 одсто у односу на исти период 2018. године, а смањење више од 12 одсто бележе прекршаји непристојно, дрско и безобзирно понашање, као и вређање, вршења насиља, претња или туча из Закона о јавном реду и миру.

“Укупан број евидентираних прекршаја у општини Пријепоље смањен је за 15,5 одсто, у општини Прибој за 12,7 одсто, а у општини Нова Варош за 5,5 одсто.

Прекршајне пријаве за прекршаје из Закона о јавном реду и миру поднете су против 289 особа, од којих је 11 малолетних, док су у истом периоду претходне године прекршајне пријаве поднете против 355 особа, међу којима су 22 малолетника”, рекао је Александар Шарац, начелник одељења полиције ПУ Пријепоље.

Александар Шарац, начелник одељења полиције ПУ Пријепоље

Он истиче да је овим резултатима допринело појачано присуство припадника полиције испред угоститељских објеката, дискотека, објекта брзе хране и пекара, где се у касним ноћним сатима окупља већи број грађана, углавном млађих, који су често под дејством алкохола.

“За првих девет месеци 2019. године, испред објекта брзе хране и пекара, евидентирана су три прекршаја, док је у истом периоду 2018. године забележено 17. Полицијски службеници ће и у наредном периоду предузимати како превентивне тако и репресивне активности у циљу очувања и унапређења стабилног јавног реда и мира и безбедности грађана на подручју Полицијске управе”, нагласио је Шарац.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.821.186 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)