Ариље ново жариште корона вируса, да ли ће бити уведена ванредна ситуација? 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ариље ново жариште корона вируса, да ли ће бити уведена ванредна ситуација?
Trenutno na sajtu: 313       |       Podeli:
20.02.2021 | 0 коментар(а)



Ариље - За последњих седам дана у општини Ариље потврђена су 142 позитивна теста на
Општина Ариље, фото: ГЗС

корона вирус, а само јуче тај број је био 43. Након што је нагло скочио број заражених заседао је Штаб за ванредне ситуације, а уколико се тренд раста новонфицираних настави у оволиком броју, могуће је и проглашење ванредне ситуацијена, сазнаје агенција РИНА.

"Велику већину новоинфицираних чине деца до 15 година, као и њихови родитељи. Значајнијих кршења епидемиолошких мера и окупљања у нашој општини није било, па се претпоставља да су се заразили на зимовањима и мини одморима, и зато је дошло до ширења корона вируса", изјвио је за РИНУ, Предраг Маслар председник општине Ариље.

Он истиче да ће се са одлуком о увођењу ванредне ситуације, сачекати до понедељка када ће се поново састати Штаб за ванредне ситуације.

"Пошто су заражени махом млађи људи, ученици основних школа, сви они имају изузетно лаке клиничке слике са благим симптомима. Пратићемо помно ситуацију и раст броја заражених. Уколико се то настави биће уведена ванредна ситуација. Оно што додатно отежава стање јесте чињеница да су многи разреди потпуно десетковани и због великог броја заражених много ђака није у могућности да прати наставу", каже Маслар.


Надлежне инспекције вршиће појачан надзор угоститељских објеката у наредним данама.


РИНА / ГЗС

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arilje korona zariste vanredna situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.732 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)