Рвовић: Вратићемо Прибој на мапу значајних индустријских центара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Рвовић: Вратићемо Прибој на мапу значајних индустријских центара
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
07.11.2018 | 0 коментар(а)



Прибој – У Прибоју смо сви један период изгубили веру у овај град и у чињеницу да нешто може да буде од од њега.



Али имали смо невероватну срећу да Србију тада води премијер, као што је Александар Вучић. Он је веровао кад ми нисмо, чак и кад смо дигли руке од ФАП-а, он није и цела Влада се укључила да помогне Прибоју”, рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић у директном укључењу у Јутарњи програм телевизије Пинк, чију реализацију је урадила продукција Гласа западне Србије.

Рвовић је навео да су ове године добили милијарду динара директне помоћи од Владе РС преко министарстава и канцеларија за јавна улагања, за обнову инфраструктуре, изградњу школских објеката, топлане и спортске инфаструктуре.

,,Урадили смо један сегмент да уредимо и улепшамо град. Оно што је веома значајно и посао који захтева више времена, средстава, рада и знања, то је да вратимо Прибој на мапу значајних индустријских центара”, рекао је Рвовић.

Председник општине истакао је да већ дуже време у граду на Лиму послује Слободна зона која се простире на 27 хектара у којој се налази модернизован ФАП.

,,Установили смо режим Слободне зоне, већ сада имамо закључених седам уговора и из дана у дан све више заинтересованих и потенцијалнних инвеститора. То за нас значи много, јер у овом тренутку више од 350 људи је упослено. Уговорили смо 650 нових радних места у овом тренутку. Очекујемо у народној години, свеукупно са новим инвеститорима који су већ сада готово извесни, око 1000 радних места”, навео је Рвовић и додао да је Слободна зона компезовала недостатак и губитак радних места у фабрици ФАП кроз замене испуњења и конвензију потраживања у акцији.

,,ФАП је ослобођен од огромног дуга који је у једном тренутку био достигао цифру преко 100 милиона евра. Сада ова фабрика не дугује ништа, створени су предуслови за њен одржив развој и сад иде пројекција на 300 одрживих радних места. Велику помоћ имамо од Војске Србије, која је један од најзначајнијих купаца. Војска се укључила у управљање ФАП-ом, тако да ова фабрика улази у одбранбену индустрију Србије. То је добар ослонац за поновни опоравак Прибоја и оно што је наш циљ и стратегија председника Републике Србије и Владе је да Прибој опет буде индустријски центар и центар овог дела Србије”, изјавио је Рвовић.

Рвовић је рекао да је град на Лиму добио Високу школску установу, која се налази на постору Слободне зоне и у којој ће се школовати машински инжењери.

,,Сви они који одлуче да се усаврше у овој школи имаће прилику правог суштинског дуалног образовања у високом школству. Ко год се покаже као добар студент и активно се укључи на прави начин студирања има сигиран посао, управо ту у Слободној зони”, казао је Рвовић.

Према речима председника општине у Слободној зони нису субјекти који јефтино плаћају радну снагу и да се ту не раде прости послови, већ они који захтевају велику стручност и квалификовану радну снагу.

,,За нас је ово изузетно битно, јер желимо да сачувамо и задржимо младе људе. У наредном периоду хоћемо да у том другом правцу, који је дуготрајан процес, од Прибоја направимо и Универзитетски центар. Имамо у плану да купимо један објекат и прилагодимо га за смештај и да створимо створимо добре услове за школовање. Ту хоћемо да доведемо државне универзитете, односно, оне универзитете и факултете који ће школовати праву потребну радну снагу, јер желимо да школујемо прави кадар који ће моћи да ради у Прибоју или било где на свету”, рекао је Рвовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LazarRvovic Priboj slobodnazona industrija fap

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.809 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)