Патријарх: Нека васкрсне Србија и васцели српски род 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Патријарх: Нека васкрсне Србија и васцели српски род
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
14.04.2017 | 0 коментар(а)



Нека са овим празником Васкрса васкрсне и Србија, и васцели српски род, поручио је патријарх Иринеј и од Бога пожелео да људи

који воде и чувају државу буду надахнути духом Васкрсења и духом вере у победу добра над злом.

"Васкрсли Господ, Победитељ смрти и Животодавац, дарује свако добро а овоме народу, што ће рећи свему роду хришћанском и православном, и свим људима добре воље, да би сви заједно предокусили радост будућег века, радост васкрсења и вечнога живота", навео је патријарх у Васкршној посланици.

Живимо у времену када се зло покушава прогласити добром, а добро злом, а грех нечим модерним и прихватљивим, поручио је и указао да се омладини уместо примера врлине и честитости нуде идоли и антихероји, непослушност родитељима и одбацивање сваког ауторитета.

Патријарх је такође указао на велику одговорност Цркве, али и свих просветних институција, јер, како је рекао, треба помоћи омладини да пронађе пут аутентичног живота и васкрсења.

Поручио је да са тугом и болом у срцу морамо рећи да данашњи свет не иде путем васкрсења већ више путем смрти и безнађа.

"Када то кажемо, имамо на уму податак да и у Србији сваке године умире по један велики град због смртности много веће него што је рађање. Тај податак је разлог за плач и ридање, али и аларм за узбуну. Мора се нешто учинити да се тај пут смрти заустави", навео је патријарх у Посланици достављеној медијима.

Говорећи о чедоморству, први међу једнакима је истакао да тога има свагда и свугде, па и у нашем народу, те да је то смртни грех који вапије небу.

Патријарх је позвао да престано да убијамо своју сопствену децу у утроби, јер и она имају право на живот и на васкрсење.

Питамо се, казао је, где су вајни „борци за људска права“ да заштите најслабије, а то су још нерођена деца у утроби својих мајки.

"Изиђимо, браћо и сестре, из земље греха и смрти...", поручио је и додао да ће нас Бог благословити сваким благословом духовним.

"Нека радосни плач новорођене деце нађача беспомоћне крике смрти! Нека Србија - и сав свет - поново постане велика Колевка! Вратимо се вери у живот, вратимо се Васкрсењу", позвао је патријарх.

Позвао је да се радујемо са радоснима и тугујмо са онима који тугују, носећи бремена једни других, јер ћемо тако испунити закон Христов.

"Данашњи свет је увелико прихватио другу философију, философију широког пута који води у пропаст. Хришћанске врлине покушавају се заменити привидним хуманизмом и лажном духовношћу Далеког Истока. Све лажне религије и парарелигије, философије и лажне философије, идеологије и модерне митологије и саме робују смрти и људска бића осуђују на смрт уколико верују да је човек ’’биће за смрт’’, а не биће за живот вечни, поготову пак уколико подстичу људе на убиства и самоубиства, тренутна у рату и у крвавим ’’мирнодопским’’ обрачунима...", навео је патријарх.

Поучавајмо децу, учи даље патријарх, да буду слична јеванђелском младићу који је питао Господа: „Шта да радим да бих задобио живот вечни?“ А тај младић је од Христа добио одговор: „Држи заповести!“

Ето пута спасења, ето васкрсења!

Све оне који су се из неког разлога одвојили од једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве, патријарх је позвао да се врате у њено окриље.

"Страшан је грех раскола и јереси", оценио је патријарх и позвао да опростимо једни другима ради Васкрсења и поново постанимо браћа у светој Цркви, јединој Лађи спасења!

Извор: Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.434.194 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)