У Градској библиотеци отворен ЕУтека кутак 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
У Градској библиотеци отворен ЕУтека кутак
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
12.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” отворен је ЕУтека кутак, посебно опремљен

део библиотеке намењен информисању грађана о Европској унији.

ЕУтека кутак чине сто, столица, полица са ЕУ публикацијама и рачунар са бројним садржајима који су корисни за боље упознавање Европе и Европске уније. Опрему, као и додатни садржај у виду штампаних публикација и онлине садржаја, библиотеци је донирала Делегација Европске уније у Србији.

ЕУтека кутак отворен је у 45 библиотека широм Србије, чланица истоимене мреже библиотека, међу којима је активна и библиотека у Чачку.

Библиотеке које у свом саставу имају и ЕУтека кутак организоваће, у наредном периоду, програме и активности које у фокусу имају Европску унију, како би на тај начин пружиле релевантне информације на ову тему корисницима. Неке библиотеке ће организовати трибине за студенте о програмима за бесплатно студирање или волонтирање у Европи, поједине ће организовати дебате са средњошколцима о Европској унији и томе колико знамо о њој, неке су одлучиле да представе земље чланице ЕУ уз подршку њихових амбасада или активних културних центара.

У ЕУтека кутку сви заинтересовани могу наћи разноврсне публикације и књиге о ЕУ – од тога како ова заједница функционише, преко тога шта које преговарачко поглавље тачно значи до јасних упутстава за коришћење фондова ЕУ за предузетнике, пољопривреднике, медије, удружења грађана.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.130.501 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)