Трифуновић: Убудуће нема дневница за одсутне одборнике 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Трифуновић: Убудуће нема дневница за одсутне одборнике
Trenutno na sajtu: 567       |       Podeli:
26.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Очекивано је било да ће седница на којој се доноси буџет града за следећу годину и усвајају програми

пословања јавних предузећа и установа трајати дуго, рекао је председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић.

Председник чачанског парламента каже да је било важно да се у децембру усвоје сви планови пословања јавних предузећа и установа и да се на тај начин омогући да већ од јануара крену јавне набавке.

“Пракса је била у ранијим годинама да се јавне набавке расписују тек на пролеће чак се и чекао ребаланс. План је да сав новац можемо да утрошимо што се тиче одржавања путне инфраструктуре и да кренемо да га трошимо већ са првим пролећним данима”, објашњава Трифуновић.

Он је истакао да су планови за следећу годину, с обзиром да је уведена електронска достава материјала, да седнице буду краће и са мање тачака дневног реда.

“Идеја нам је да не чекамо да се тачке нагомилавају већ да све оно што прође кроз Градско веће, одмах проследимо скупштини. То би био дневни ред са 10 до 15 тачака”, казао је Трифуновић.

Трифуновић је такође прокоментарисао одсуство одборника владајуће коалиције током претходних дана који већином нису присуствовали излагањима директора јавних предузећа и установа, нити учествовали у дискусији.

“Огорчен сам тиме што одборници владајуће коалиције не присуствују до краја седницама скупштине и то говорим као председник скупштине, али и као повереник СНС у Чачку”, тврди Трифуновић.

Он је истакао да ће што се тиче одборника СНС на страначким органима бити покренуто ово питање.

“Мислим да је то недопустиво, као повереник странке и као преседник скупштине не могу толерисати и оправдавати одсуство одборника који наравно наплаћују своје дневнице. Одборници увек имају преча и важнија посла, а сматрам да нема важнијег посла за одборника осим посла за који су га грађани изабрали”, изричит је Трифуновић.

Он је рекао да се често дешава да градоначелник, чланови градског већа, помоћници, заменица градоначелника, остају до краја, испрате сваку тачку дневног реда, а одборници напусте заседања.

“Чини ми се да су нови пословник о раду максимално искористили”, нагласио је Трифуновић.

Он је подсетио да је Пословником дефинисано да је утврђивање потребног кворума потребно само на почетку радног дана и да је то урађено како би омогућили одборницима који живе на селу и имају неких својих послова и обавеза да искористе неко време, али је према његовим речима постала пракса да одборници не остају до самог краја.

“Размишљали смо о увођењу мерења времена колико одборници проводе у скупштинској сали”, реако је председник чачанске скупштине и додао да ће у наредној години бити много ригорознији.

“Размотрићемо и ту солуцију да ако већ нису присутни а наплаћују дневнице, да се тих дневница поједини одборници одрекну у хуманитарне сврхе”, каже први човек чачанског парламента.

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.205.996 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)