Договорена откупна цена малина и купина 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Договорена откупна цена малина и купина
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
08.04.2019 | 0 коментар(а)



Постигнута је сагласност о решавању проблема око откупне цене малина и купина са премијерком Аном Брнабић

и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, рекао је председник Асоцијације произвођача малина и купина у Србији Добривоје Радовић и додао да је дијалог покренут са мртве тачке.

Радовић је, после разговора у Влади Србије, рекао за агенцију Бета да су се Брнабић и Недимовић сложили да цена малина буде 139,3 динара по килограму, без трошкова превоза и марже, а цена купина од 60 до 80 динара, зависно од сорте, и да ће то предложити Влади Србије.

„Тражили смо да држава помогне да се уреди тржиште и да се контролише ко и одакле увози малине и да се српска малина обележи како се босанска не би увозила и продавала са ознаком српског порекла“, рекао је Радовић.

Додао је да су произвођачи малина и купина затражили и да се порез на додату вредност (ПДВ) од осам одсто враћа њима, а не власницима хладњача који откупљују то воће.

Радовић је рекао и да је са премијерком Брнабић и министром Недимовићем договорено да се до краја спроведе отпис потраживања на име помоћи коју су произвођачи тог воћа добили 2013. године у репроматеријалу, а због кога је део њих тужен.

Договорено је и да се формира, како је рекао, комисија која ће контролисати зашто мањи откупљивачи малина и купина често нуде више цене за то воће од власника хладњача који га извозе.

„Брнабић и Недимовић су обећали и да ће хитно послати стручњаке да утврде зашто се малина суши. Не знамо да ли је то последица мраза или неке болести“, рекао је Радовић.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.420.579 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)