Отворен конкурс за омладинске пројекте ,,Млади су закон” 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Отворен конкурс за омладинске пројекте ,,Млади су закон”
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
05.07.2017 | 0 коментар(а)



Ресурс центар за Златиборски и Моравички округ, Удружење за друштвени развој младих „Интеркатив“

у сарадњи са Младим истраживачима Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма Млади су закон расписао је конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

Конкурс је намењен креативним младим људима који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање желе да у својој локалној средини учествују у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или организују активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима.

Такође конкурс је намењен и онима који учествују у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине). Могуће је такође и промовисање

међугенерацијске сарадње (активности могу да укључе и млађе, односно старије, нпр. радионице са претшколцима…), као и промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе ( из различитих мањинских и етничких група, младих са тешкоћама у развоју).

Конкурсом је такође предвиђена промоција здравих и безбедних стилова живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља). Предвиђена је и могућност

организовања ИКТ едукације (ИКТ - информационе и комуникационе технологије тј. активности усмерене ка вршњацима, старијима), али и промовисање солидарности и хуманости (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

Под омладинским волонтерским пројектима се подразумевају краткорочне волонтерске активности које доприносе позитивним променама у локалној заједници и које пружају одговор на проблеме и потребе друштва, а које реализују млади узраста 15 до 30 година. Активности у ОВП су отворене за све младе људе без обзира на порекло, пол, националност или другу особеност, непрофитне су и у складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе.

На конкурс се могу пријавити удружења младих која морају бити уписана у Јединствену евиденцију Министарства омладине и спорта Републике Србије и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Златиборског и Моравичког округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Предложени омладински волонтерски пројекти би требало да буду спроведени у периоду од 12. августа до 31. октобра 2017. године. Вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.422.464 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)