Прва вожња златиборском гондолом у септембру 2018. године 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Прва вожња златиборском гондолом у септембру 2018. године
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
15.12.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Директорка ЈП „Голд гондола Златибор“, Бојана Божанић задовољна је пословањем у протеклој

години, подсећајући да су радови на изградњи гондоле започети крајем августа. Међутим, како наводи, циљеви који су постављени до краја године нису у потпуности реализовани.

„Завршили смо последњу станицу, што је добро. Започели радове на постављању електро кабла, али нисмо успели да добијемо дозволу за још једну станицу, тако да нас то очекује у наредној години. Проблем и даље стоји везан за имовинско правне односе са државом, односно на парцелама у својини Републике Србије, где је држалац ПК Златибор“, наводи Божанић. Она се нада да ће се проблем решити до краја ове године. Додаје да је Општина Чајетина у своје власништво пренела део парцеле за почетну станицу, што је, како каже, без икаквог основа оспорено.

Партнери из Француске активности везане за преглед монтиране опреме на последњој станици гондоле наставиће средином јануара 2018. године, када ће и обићи складиште опреме у Бранешком Пољу. Да ли је опрема за гондолу адекватно ускладиштена проверио је и надзорни орган.

„Нису имали никаквих примедби. Она се складишти онако како треба, по плану и по прописима. И даље ћемо наставити са борбом везано за имовинско правне „заврзламе“ и препреке, и очекујем да ћемо успети то да решимо. Држава би то могла врло брзо да реши, да се не одуговначи оволико. Постоји и пар предмета који се налазе у суду, везаних за решавање накнаде власницима парцела који нису били задовољни добијеним накнадама које је проценио вештак. То ће, надам се, бити решено до почетка априла наредне године“, истиче директорка гондоле.

Тиме би сви правни поступци били исцрпљени, каже Божанићка, након чега би се „прионуло“ на радове дуж целе трасе са више екипа, и како је планирано инсталација пусти у рад септембра 2018. године.

 

Златибор прес / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.306.777 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)