Након састанка Кризног штаба Вучић саопштио одлуку: Проглашено ванредно стање на територији целе Србије 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Након састанка Кризног штаба Вучић саопштио одлуку: Проглашено ванредно стање на територији целе Србије
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
15.03.2020 | 0 коментар(а)



Борба која пред нама је борба за оне који су стварали и градили наши земљу, борба за родитеље, али и за будућност Србије.

Наши старији су изградили наша села, путеве и пруге, а данас су они нападнути пре свега и морамо све да урадимо да помогнемо тим дивним људма, поручио је вечерас председник Србије.

На основу Устава Републике Србије, а у складу са одредбама Устава, члана  5. Устава, обавештавам да смо деонели одлуку о проглашењу ванредног стања на територији целе Србије.

Тачка 1. проглашава се ванредно стање на теритирији целе Србије, саопштио је  председник Србије. Одлука ступа одмах на снагу, додао је председник Србије.

Србија је од данас у рату против невидљивог противника! Наша земља мора да победи. Борба је за наше старије, родитеље, али и за будућност Србије. Наши родитељи су изградили путеве и пруге, изградили су ову земљу и зато морамо да им помогнемо. После искустава кроз које смо прошли, а и на основу писама министра одбране и председнице Владе, у складу са Уставом, донели смо одлуку о увођењу ванредног стања на територији целе Републике Србије! Наша земља прошла је кроз тешку ситуацију и на Косову и Метохији, да вас не подсећам на Сребреницу и надаље. Ово је битка за нашу земљу, за наше старе, морамо да чувамо све, а пре свега наше најстарије суграђане - поручио је Вучић.

Наредна три дана биће интензивно проверавано колико се спроводи ова одлука.

- Уколико буде кршења ове одлуке, не искључујем могућност обавезујуће одлуке за останак у кући. Молим наше старе, драги пензионери, молим вас као Бога, само останите код куће, ако се добро организујемо, за десетак дана ћемо вам обезбедити и младиће и девојке који ће да вам шетају кућне љубимце. Молим вас да останете у својим домовима, посебно ви у градовима. Ви сте мета овог напада. Молим све нас млађе и средовечне, да не идемо код најстаријих. Не шаљите унуке код дека и бака. Знам колико је њима тешко без унучића, али то је једини начин да преживе - рекао је председник Србије.

Завршена школска година

Од сутра нема школе, нема вртића, нема факултета, све се затвара, нема тренинга, нема спорта, нема теретана, да не објашњавам зашто. затвара се живот да бимсо сачували живот, да бисмо заштитили наше старе.

Што се снадбевања тиче, имамо за 100 одсто увећану потрошњу. Разумем страх да се људи осећају сигурно, али не знам како да вам објасним, нема потребе. ми немамо проблем ни са брашном, ни са уљем, ни са шећером. биће вам отворене продавнице. 30.000 маски ћемо обезбедити на дневном нивоу.

Председник Републике Србије Александар Вучић председавао је вечерас у Палати Србија у 19.00 часова састанком Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД–19 и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести ЦОВИД-19 по привреду.

Вучић је синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије корона вируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.


ГЗС/ Курир.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic vanredno stanje srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.261 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)