Маске сачувале радна места али и образ 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Маске сачувале радна места али и образ
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
27.03.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Да се на муци познају јунаци, пoказује текстилно предузеће „Стилекс” из Пријепоља,



које је своју уобичајену производњу заменило шивењем заштитних маски за лице.

Цена њиховог производа је симболична јер како кажу не желе да профитирају на невољи и болести, а уједно на овај начин сачувана су и радна места. У овом предузећу ових дана ври као у кошници, а у производњу су укључени сви запослени.

Eдина Хонић, фото: ГЗС

Пословна секретарица Едина Хонић каже да да јој није било тешко да се укључи у процес производње, сече ластише како би допринела убрзавању процеса рада. И Елма Турковић која ради у књиговодству дала је свој допринос и врло је вешта са маказама. Због симболичних цена од 50 динара за привреду и 60 за грађане, које искључиво покривају трошкове израде, позиви заинтересованих стижу из целе земље а у послове су укључени и кооперанти.

Салем Каљић, фото: ГЗС

„На почетку је било мало теже, док радници нису ушли у рутину. Сада се дневно производи 5000 комаа дневно, а када се укључе и кооперанти очекујемо да ће то бити око осам до девет хиљада комада”, каже шеф производње Салем Каљић.

Есад Хоџић, фото: ГЗС

Власник предузећа Есад Хоџић тврди да ни један радник неће остати без посла и да се нада да ће Влада Републике Србије препознати њихов труд. Производња маски за сада је сачувала радна места, али није заборављен ни хуманитарни аспект.

„Донирамо један број маски свим регистрованим удружењима на територији општине Пријепоље која окупљају болесне, лица са инвалидитетом, лица са посебним потребама , слепе и слабовиде. Јуче смо се одазвали апелу лица која су на дијализи, од њих смо добили и захвалницу , што је за нас у овом тренутку и више него довољно и за нас је то велика част”, казао је Есад Хоџић.

Све се може кад се хоће, поручују из овог предузећа, и кажу да ће се кад ова невоља прође препознати свачији траг.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MASKE PRIJEPOLJE STILEKS JUNACI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.301.219 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)