Полугодишње остварење буџета у Пријепољу далеко од планираног 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Полугодишње остварење буџета у Пријепољу далеко од планираног
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
21.09.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Пријепољски већници дали су сагласност и проследили скупштини на усвајање

предлог одлуке о плану детаљне регулације за корито реке Милешевке. Доношењем овог планског акта, стичу се услови за изградњу вртића код школе у Бостанима и за санацију саобраћајнице од Вакуфа до манастира Милешева.

Већници су разматрали шестомесечним извештај о остваривању буџета за текућу годину, и констатовали да због објективних разлога он није на задовољавајућем нивоу. Такође, Општинско веће је донело одлуку да издвоји два милиона динара за конкурс намењен за уградњу соларних панела.

Када одборници Скупштине општине Пријепоље, на првој наредној седници усвоје план детаљне регулације за корито реке Милешевке биће отклоњене све законске баријере за изградњу новог вртића и санацију саобраћајнице која води од центра Пријепоља ка манастиру Милешеви, казао је између осталог медијима након седнице Општинског већа председник општине Владимир Бабић.

Фото: ПП Медиа

„Овим дефинитивно решавамо све препреке за изградњу дечијег вртића на Бостанима и стичемо услове да санирамо саобраћајницу од Вакуфа до манастира Милешева, што је и обећао предсеник државе Александар Вучић приликом недавне посете Пријепољу”, казао је први човек општине Владимир Бабић.

Бројне јавне набавке у општини Пријепоље су закочене, то је проиузроковало да извршење буџета у првој половини године не буде на планираном нивоу.

„Уколико успемо да откочимо асфалтирање путева надамо се да ситуација неће бити слична прошлогодишњој. Није нам драго, што смо уопште дошли у овако стање, потешкоћа имамо, али се надам да ћемо их превазићи”, наводи Бабић.

Министарство рударства и енергетике расписало је јавни позив намењен јединицама локалне самоуправе за уградњу соларних панела. Општина Пријепоље донела је одлуку да за ову намену определи два милиона динара.

Пријепољски ђаци прваци којима је општина обећала куповину ранчева и прибора за школу, на то ће морати да још да причекају иако је школска година у пуном јеку. Разлог за то је жалба једног од понуђача на јавној набавци коју је локална самоуправа расписала за ову намену.

Већници су усвојили шестомесечни извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности Јавног комуналног предузећа „Лим“ и Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje opstina vece budzet izvrsenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.486 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)