има и неколико стабала бадема. Сасвим их је довољно за кућу, за укусне колаче које Мишова супруга Гоца меси с великом љубав, знањем и искуством по којима се прочула у целом богутовачком крају. Треба их јести и у свежем стању, кад се добро осуше и сазру јер су плодови веома здрави и користе се за лечење појединих болести.
Бадем је средоземно воће али у последње време произведене су сорте чије стабло може да поднесе температуре и до -30 степени, лети и до 50. Међутим, цветови на бадему богутовачког домаћина су јако осетљиви на мраз, таква је сорта, а процветали су због топлог времена још половином фебруара, десетак дана пре оптималног рока. Мраз од -3, чак и мањи могао би да уништи сав цвет тако да од рода и Гоциних колача не би било ништа.
Зато је Милош на време припремио одбрану од могућњег овогодишњег мраза. Прибегао је старом али ефикасном начину заштите воћа од мраза. У засад је извукао кровину и сено помешано са стајским ђубретом па ако се укаже потреба и палиће их и ноћу и дању и штитити цвет од ниских темература.
Стало му је да са супругом Гоцом обере овогодишњи род, а не мраз, као неких ранијих година.
ГЗС/М. Даниловић