На удару вируса и монахиње, манастир обезбеђује полиција 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
На удару вируса и монахиње, манастир обезбеђује полиција
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
07.04.2020 | 0 коментар(а)



Корона наставља да напада СПЦ! Како „Ало!” ексклузивно сазнаје, један манастир у Шумадији комплетно је

изолован од претпрошле недеље јер су монахиње које живе у њему заражене коронавирусом.

„Срећом, оне се сада добре осећају и у изолацији су у манастиру који је чувен по чудотворним исцељењима”, наводи наш извор.

Њих три су опаким вирусом, према нашим информацијама, заразили верници који су упркос апелу да се због брзог ширења епидемије не одлази у верске објекте ипак у њих ишли, а манастир, као и цркве и храмови СПЦ, остао је отворен за све вернике.

Монахиње су, према речима нашег извора, биле примљене на инфективној клиници у оближњем граду, али су због лаке клиничке слике и чињенице да се осећају добро враћене у манастир (име му не објављујемо због заштите приватности), где су сада у самоизолацији.

Тај манастир надалеко је чувен по чудотворним исцељењима која се у њему дешавају, многи су се тамо излечили од разних психичких тегоба, повратили вид, ослободили се костобоље и зато обично врви од људи.

Ипак, од почетка епидемије број верника који су долазили драстично се смањио, али било је оних који су из иностранства дошли у Србију после дужег времена и пожелели да обиђу свето место.

Пошто су осетиле благе симптоме, монахиње су затражиле лекарску помоћ, извршено је тестирање и утврђено је да су позитивне на коронавирус. Срећом, оне се сада осећају добро и у изолацији су - наводи наш извор из тог краја, додајући да је манастир до даљег затворен за вернике и да се понекад испред њега може видети патрола полиције која га чува.

Ова информација потврђена нам је незванично и из епархије шумадијске, одакле нам је речено и да је ситуација сада под контролом.

Прво смо мислили да су заражене две монахиње, али ипак се касније установило да само једна има вирус. Све три су добро, хвала Богу. Придржавају све свих препорука, као што су и од почетка. Оне се сигурно нису заразиле јер су негде ишле и неодговорно се понашале - закључује наш саговорник.


У изолацији и жена која продаје цвеће испред манастира

У кућној изолацији налази се, како смо сазнали, и жена која продаје цвеће испред овог манастира, али она, према нашим информацијама, није позитивна на коронавирус.


Преминуо и вероучитељ из Ваљева

Од последица коронавируса преминуо је прошле недеље епископ ваљевски Милутин, а у недељу вече и вероучитељ из Ваљева који је био 1980. годиште. У том граду још неколико свештеника тренутно се бори с опаким вирусом.

ГЗС/ Ало.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


monahinje zaraza manastir

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.713.204 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)