Број странаца на Златибору у константном порасту 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Број странаца на Златибору у константном порасту
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
30.11.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина / Златибор - У нову зимску сезону Златибор улази са резултатима за понос. Да је
Илустрација, фото: ГЗС

једна од најзначајнијих дестинација овог дела Европе говоре и статистички подаци. Према подацима МУП-а Златибор је за првих 10 месеци ове године посетило 74.943 страних држављана што је за 32% више него у истом периоду прошле године. Највише је било гостију из НР Кине и то 18.474 што је за 90% више него у истом периоду прошле године, затим држављана БиХ којих је регистровано 15.787 или 23% више него у истом периоду прошле године, држављана Црне Горе 11.520 или 6% више него у истом периоду прошле године. Све посленике златиборске туристичке привреде посебно радују подаци да је број страних посетилаца на планини све већи из године у годину. Тако су, примера ради, у септембру месецу 25% укупног броја ноћења остварили управо страни туристи. Када се узме у обзир велики број нерегистрованих смештајних капацитета у којима такође одседају туристи, овај број је чак неколико пута већи.

Занимљиво је поменути статистичке податке по којима је у септембру више гостију посетило Златибор него све остале планинске центре у Србији. На Златибору је одмарало 19.569 туриста, а све остале планинске центре посетило је укупно 17.129 туриста. Исто важи и за број ноћења, на Златибору је регистровано 55.011 док су сва остала планинска туристичка места имала 44.342 регистрована ноћења. Током протеклих шест месеци Златибор је у континуитету био најпосећенији планински центар Србије, испред Копаоника, Таре, Златара, Дивчибара, Голије.

Рекорде у броју посетилаца обара и најпосећенији локалитет Златибора, Стопића пећина, која је већ током септембра премашила прошлогодишњу цифру од 80.000 посета.

Порасту броја посетилаца на Златибору у великој мери допринеће пуштање у рад златиборске Голд гондоле, панорамске гондоле која ће, као најдужа на свету, туристе превозити од центра Златибора до највишег врха Торник.

 

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor turizam poseta stranci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.031 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)