Жунић: Иза свега стоји политика и део опозиције, нисмо делили новац по партијској припадности 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Жунић: Иза свега стоји политика и део опозиције, нисмо делили новац по партијској припадности
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
10.05.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Члан Општинског већа Небојша Жунић, поводом штрајка глађу Адиса Мицановића у интервју

за Глас западне Србије изнео је став општинског руководства тврдећи да иза свега стоји политичка позадина. Он тврди да Мицановићу нису одобрена средства, због спорних 250.000 које је добио за медијску промоцију, и није искористио у те сврхе а није ни вратио у буџет.

ГЗС: Да ли је Мицановић кажњен зато што је пријавио наводни криминал?

„Ту се ради о ненаменском трошењу средстава. Нема ту никакве дискриминације већ се ради о санкцији. По основу редовног годишњег програма прошле године Мицановић је добио милион динара, међутим он је навео неких 250.000 за медијску промоцију. Ситуација се око те суме много искомпликовала. Пријавио је да се радио о криминалу и ако је све то тако, он је тај новац требао да врати у општински буџет. Јер, ако сте новац добили за једну намену, а за то га нисте искористили, ви би требало да га вратите, а он то није урадио. Поједини чланови Комисије су били мишљења да за ову годину добије нула динара.

Одлука Комисије је била једногласна, чак је било предлога да добије суспензију општинског буџета у наредне две године. Такође, Атлетски клуб се жалиио на додељена средства али они нису имали потпуну документацију.

Комисија када утврди износ одобрених средстава, позове овлаашћено лице које треба да потпише решење о покретању преговора, Мицановић то није хтео да уради него је отишао да штрајкује а Комисија још чека да ли ће он то пописати. Због незадовољства још једног клуба нема дефинитивног списка расподеле средстава.

ГЗС: Ко је председник Комисије и ко су чланови?

Председник Комисије за расподелу средстава за спортске организације је Бјанка Нововић, неки од чланова су Дејан Ћубић, Небојша Свичевић, Мерсид Мекић, Бојовић Никола, Дивац Бранко,

ГЗС: Да ли ће ово урушити пријепољски спорт? На овај начин многи тврде нестаће два клуба.

Генерално ја сам мишљења да не може. У Пријепољу имате два женска одбојкашка клуба, каква је потреба за тим. Не можемо их ми финасирати, по правилу општина суфинансира, а овако испада да општина треба да финансира безброј неких клубова. Наравно да је штета, али прво морате да водите рачуна како та средства трошите, не може општина да даје средства колико је њему потребно.

ГЗС: Добро, али да ли сте ви реаговали као Општинско веће када је Мицановић тврдио да је криминал у питању, и када је морао да пребаци новац због притиска „теткиној фирми”

Нама се Мицановић тим поводо није обраћао, он се општини обраћао само када му треба новац. Тако се обратио пре месец ипо дана када је тражио да му се одобре средства, посебним програмом, за завршни турнир квалификције за попуну Прве Б лиге и за те намене му је одобрено 150.000 динара.

ГЗС: Да ли политика стоји иза овога и да ли се ради о обрачуну увладајуће коалиције са опозицијом?

Апсолутно да иза свега стоји политика. Иза свих тих дешавања стоји део опозиције. Људи који предводе те активности сви су партијски везани. Једном су и мене у скупштини оптуживали да је дошло до мешања политике од када сам ја задужен за те послове. Међутим када се погледа од самог оснивања Спортског савеза од председника, секретара увек су били експоненти политике. Већина актера и ове приче су политички ангажовани.

ГЗС: Да ли је било расподела новца по политичким основама и да су добили само они који су лојални или близу владајућих партија?

То није тачно. Сав свој углед сам стављао, некада и на коцку, да нема политичког утицаја у спорту или бар да се сузбије. Никада нисам гледао из које странке је председник клуба или тренер. Због тога сам веома често трпео разне врсте притисака. Мени не смета политичко деловање тих људи али изван спорта и Спортског савеза.

ГЗС: Како коментаришете што је Елдар Лисица прекинуо конференцију за штампу?

Једноставно један радикалан и екстреман потез који каља углед и част пријепољског спорта нарочито срозава углед Спортског савеза. Упасти на конференцију коју организују чланови Општинског већа, непозван, понашати се непримерено, за шта постоје видео снимци.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.970.838 посета
Тренутно на сајту: 611 посетилац(a)