Најобученији војни пилоти полећу са аеродрома Лађевци 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Најобученији војни пилоти полећу са аеродрома Лађевци
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
23.02.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Цивилни део аеродрома „Морава”, познатог и као аеродром Лађевци, биће отворен за саораћај на Видовдан 28,
Летелица 714. против-оклопне хеликоптерске ескадриле аеродрома у Лађевцима, фото: РИНА

јуна, најавио је јуче председник Србије Александар Вучић. Држава ће уложити 8,4 милиона евра за продужетак писте, како би мого да слеће чак и „боинг 737”. Војни део је изграђен још 1967. године и тада је на овом аеродрому била 235 ловачко-бомбардерска ескадрила која је била опремљена авионима типа F-84 Тандерџет.
Данас је војни део дом 241 ловачко-бомбардерске ескадриле опремљене авионима Орао и Супергалеб, као и 714. против-оклопне хеликоптерске ескадриле која користи хеликоптере Газела.
„Сенке”, како називају 714. против-оклопну хеликоптерску ескадрилу, или господари шумадијског неба свима су познате по веома школованом официрском кадру и најобученијим пилотима.

Мајор Добросав Дрндаревић, заменик комаданта, фото: РИНА

Често се могу видети да крстаре небом ове „љуте” машине, али ко је за њиховим управљачем, никада. Можда их баш зато зову „сенке”. Важе за најобученију хеликоптерску јединицу Војске Србије са великим искуством. 

Мајор Добросав Дрндаревић, заменик комаданта, каже да су увек спремни да полете и да, и ако има ризика, са тим научите да живите, јер се овај посао ради из љубави и из срца. Дрндаревић каже да му је летење у срцу и да не зна како ће сутра без тога живети. 
„Радим од 2001. имало је и тешких тренутака али по мени много лепших, тако да се нисам покајао што сам избарао овај позив”, рекао је Дрндаревић.

Цео текст заједно са видео и фото материјалом  можете преузети са агенције РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.327.074 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)