Специјална болница „Чигота” капацитете прилагодила лечењу плућних болести 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Специјална болница „Чигота” капацитете прилагодила лечењу плућних болести
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
31.07.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Одлуком Министарства здравља, специјална болница Чигота на Златибору



је због повећаног броја оболелих, претворена у ковид болницу. У Чиготи се тренутно лечи 35 особа са лакшим и средње тешким симптомима, са територије Златиборског округа. За ковид пацијенте у овој установи опредељено је 60 кревета.
Запослени у Чиготи, након одлуке Министарства здравља у само једном дану прешли су на други режим рада и прилагодили свој екапацитете лечењу плућних болести.

др Александар Симић, в.д.директора болнице „Чигота”

„Ми смо приступили отварању болнице да бисмо збринули свете пацијенте одавде. Међутим, има пуно пацијената из других општина, Бајине баште, Нове Вароши и Сјенице. Првенствено смо за овај крај надлежни”, рекао је др Александар Симић, в.д .директора сдпецијалне болнице „Чигота”.

Медицински радници у специјалној болници „Чигота” организовани су у пет тиомова и раде у сменама, шест сати рада и исто толико паузе.

„Много је обавеза, пацијенти су захтевни, комплексни и имају комплексу терапију.Поред тога су и уплашени, па је заиста потребно да им се потпуно посветимо. Све што треба, тимски радимо и решавамо”, каже др Снежана лешовић, педијатар и кардиолог.
Пацијенти који долазе у „Чиготу ” су са лакшом и средње тешком клиничком сликом и углавном су средње животне доби.

„Увек им кажем да је ово болест која има свој ток и која је углвном излечива. Лечење може да траје дуго и и никада не уливам лажну наду . Ја увек стварно кажем да врло мали број пацијената умире и треба очекивати излечење.То је оно најбитније за сваког пацијента, да зна да су врло мале шансе да умре и велике да се излачи. Јако је битна психоилошка подршка коју им пружамо, објашњава како приступа својим пацијентима, др Алексндар Ђенић, интерниста.

Ђорђе Ђорђевић, пр болнице „Чигота”

Чигота располаже довољним количинама заштитне медицинске опреме, лекова и намирница,а велики број донатора одазвао се акцији помоћи овој боолници.
„На своју сопствену иницијативу организовали су се власници угоститељских објекта, ифирми и успели да прикупе донације. За врло ктратак период сакупљена су бројна средства од намирница до новчаних средстава .На донаторски жиро рачун било је уплата од Новог Зеланда до Сао Паола, рекао је пр болнице „Чигота” Ђорђе Ђорђевић.

Прилог емитован и информативној емисији „Пулс Србије”, на ТВ Курир:

 

 

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Cigota specijhalmna bolnica Zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.254.787 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)