Подстицаји за стране филмаџије и у 2020. години 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Подстицаји за стране филмаџије и у 2020. години
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
02.01.2020 | 0 коментар(а)



Влада Србије донела је Уредбу о подстицајима за стране продукцијске куће које у нашој земљи снимају филмове или серије.

Уредбом о подстицајима инвеститору да у Републици Србији производи аудиовизуелно дело, која је донета 26. децембра 2019. прописано је да се средства додељују инвеститору као бесповратна, путем повраћаја дела квалификованих трошкова остварених у Републици Србији.

Подстицајна средства додељују се у износу од 25% квалификованих трошкова, а у складу са извештајем независног овлашћеног ревизора о трошковима производње аудиовизуелног дела у Републици Србији.

Како се наводи у Уредби, под условом да је у питању аудиовизуелно дело за чију су производњу у буџету продукције намењена средства за реализацију пројекта у Републици Србији, у износу већем од 5.000.000 ЕУР подстицајна средства додељују се у износу од 30% квалификованих трошкова.

Право на доделу подстицајних средстава у складу са овом уредбом немају органи и организације Републике Србије, односно органи и службе локалне власти, јавна предузећа, фондови и дирекције, установе и правна лица основана од стране Републике Србије, односно локалне власти, као и правна лица која су у смислу закона којим се уређује буџетски систем, корисници јавних средстава.

У случају да је већ додељена државна помоћ за производњу аудиовизуелног дела у било ком облику, укупан износ додељених средстава државне помоћи и средстава подстицаја не може бити већи од 50% укупног износа средстава намењених за производњу тог аудиовизуелног дела у Републици Србији.

Подстицајна средства која се додељују за наменски филм додељују се у износу од 20% квалификованих трошкова, с тим да укупан износ одобрених средстава која се додељују у току три узастопне фискалне године не прелази прописани максимални износ државне помоћи мале вредности.

Да би инвеститор остварио право на доделу подстицајних средстава поребно је намени средства за реализацију пројекта у Републици Србији, у износу већем од минималних средстава за конкретан формат:

1) за играни филм и ТВ филм: 300.000 ЕУР;

2) за ТВ серију: 300.000 ЕУР, по епизоди;

3) за анимирани филм, аудио и/или визуелну постпродукцију аудиовизуелног дела: 150.000 ЕУР;

4) за наменски филм: 300.000,00 ЕУР;

5) за документарни филм и документарни ТВ програм: 50.000,00 ЕУР.

Право на доделу подстицајних средстава може се остварити за производњу:

1) дугометражног играног филма, ТВ филма, дугометражног документарног филма и дугометражног анимираног филма намењеног приказивању, који трају најмање 70 минута;

2) ТВ серије, под условом да епизода траје минимум 40 минута;

3) документарног ТВ програма у трајању од минимум 40 минута.

ГЗС/ еКапија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


film snimanje novac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.441.620 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)