Произвођачи малина за понедељак најављују протест испред Владе Србије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Произвођачи малина за понедељак најављују протест испред Владе Србије
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
23.12.2017 | 0 коментар(а)



Прибој, Пријепоље, Нова Варош - Пољопривредни произвођачи Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши организовани

у Удружење малинара "Лимска долина", заједно са пољопривредницима Ужица и целе Србије заказали су за понедељак, 25. децембра протест пред зградом Владе Србије.

Пољопривредници ће на протесту изнети два захтева, један се односи на контролу цена малине, а други је формирање "Националног савета за малину", који би требало да реши проблем откупне цене који малинари имају сваке године.

Малинари се жале да цена по којој од њих откупљују малину једва покрива трошкове производње, а да откупљивачи онда њихову малину извозе по значајно већим ценама. На њиховој малини, тврде малинари, зарађују углавном хладњачари и извозници. Исти захтеви изнети су пре десетак дана на састанцима пољопривредних произвођача у Прибоју, а затим у Пријепољу, после којих је 9. децембра, уследила блокада магистралног пута. Тада су и најављени протести широм Србије.

"Идемо сви, долазе пољопривредници из целе Србије, организовано, аутобусима. Тражићемо да испуне оно што су обећали", каже за наш лист Владан Попадић, потпредседник Удружења "Лимска долина".

Малинари тврде да им је ово што сада траже већ обећано на разговорима у Влади Србије , које су они водили са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, ове године у септембру.

Тада је, како кажу, постигнут договор да се формира "Национални савет за малину" који би посредовао у договору малинара и извозника у процесу царињења и извоза, као и усаглашавања откупних са извозним ценама.

Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.870.201 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)