У болницама Србије 372 корона пацијента, ризик од заразе највећи на скуповима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У болницама Србије 372 корона пацијента, ризик од заразе највећи на скуповима
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
18.10.2020 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 35.946 особа, а забележено је 774 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs .

У земљи су због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 372 хоспитализована пацијента, док се 22 особе налазе на респираторима.

Према последњем пресеку, још два пацијента преминула су од ковида 19 у Србији, а коронавирус је регистрован код још 227 особа.

Ризик од заразе највећи на скуповима, важно поштовати и мере које нису обавезне

Докторка Дарија Кисић рекла је за РТС да је досадашње искуство показало да ношење маски спасава живот.

Истакла је да су различита окупљања, скупови, свечаности, као и радни колективи, места где је највише долазило до преношења вируса.

Имунолог Срђа Јанковић поручио је да је неопходно да сви поштују обавезне мере за спречавање ширења коронавируса, али и оне које нису обавезујуће и немају законску снагу, попут ношења маски и на отвореном приликом сваког контакта, јер су оне сада пођеднако важне у очувању људских живота.

Јанковић је рекао да, ако дозволимо да се шири епидемија, она ће се распламсати толико да онда накнадно морају да се уводе неке драстичније мере.

ГЗС/ РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zaraza korona srbija pacijenti bolnice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.217.608 посета
Тренутно на сајту: 611 посетилац(a)